ΡεπορτάζΑρχείο

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στον Λόφο της Ασπίδας

Μία όαση πρασίνου, ένα μέρος ιδανικό για να κάνεις τη βόλτα σου και να ξεσκάσεις από το «θερμοκήπιο» του Άργους τους καλοκαιρινούς μήνες. Και πολλά τα μυστικά που κρύβει αυτό το μέρος: ερωτικά ειδύλλια, ιστορίες τρέλας αλλά και …ανθρώπινης βλακείας!

Κάπου επί της διαδρομής στον Λόφο της Ασπίδας βρίσκεται ένα παγκάκι με πανοραμική θέα την πόλη του Άργους. Ακριβώς πίσω από το παγκάκι βρίσκεται ένας κάδος σκουπιδιών ο οποίος είναι συνήθως άδειος. Και τριγύρω από το παγκάκι διαρκώς σκουπιδομάνι!

Προφήτης Ηλίας σκουπίδια

Όπως καταγγέλει ηλικιωμένος ο οποίος συχνάζει στο μέρος και καθαρίζει εθελοντικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αυτό συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση. Το «ένοχο» παγκάκι ξηλώθηκε από εξαγριωμένο πολίτη που είδε και απόειδε, αλλά οι υπηρεσίες του Δήμου φρόντισαν ορθώς να το αποκαταστήσουν.

Κι’ όμως παρότι ο κάδος των σκουπιδιών βρίσκεται ακριβώς από πίσω (!!!), ξαποσταίνοντες διαβάτες συνεχίζουν να ρυπαίνουν το φυσικό περιβάλλον.

Προφήτης Ηλίας σκουπίδια

Ο Δήμος στέλνει προσωπικό να καθαρίσει το αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία Άργους δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, όπως μας ανέφεραν θαμώνες, αλλά παράλληλα καταγγέλουν ορισμένους επισκέπτες οι οποίοι ρυπαίνουν συστηματικά και προκλητικά τον χώρο, δείχνοντας έτσι δείγματα της «παιδείας» και του «μπολιτισμού» τους…

Προφήτης Ηλίας σκουπίδια

Προφήτης Ηλίας σκουπίδια