ΟικονομίαΑρχείο

Οι Ελβετοί τρώνε βιολογικό καρπούζι από την Αργολίδα

Νέα γεωργικά προϊόντα εντάχθηκαν στον κατάλογο των βιολογικών που θα εξαχθούν σε χώρες όπως η Ελβετία από την ομάδα παραγωγών «ΑΝΥΦΙΟΝ».

Ήδη, η ομάδα άνοιξε τον κύκλο των συνεργασιών της με βιοκαλλιεργητές καρπουζιών, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς η καλλιέργεια και η παραγωγή καρπουζιού που ήταν αρκετά περιορισμένη στην Αργολίδα απέδωσε θετικά. «Είναι η αρχή μίας συνεργασίας και η πρώτη καλλιέργεια μας έδωσε πριν από μία εβδομάδα πολύ καλή παραγωγή», εξηγεί στην «ΥΧ» από το Ανυφί ο βιοκαλλιεργητής καρπουζιών, Δημήτρης Αναστασάκος, και προσθέτει: «Όλα πήγαν όπως τα περιμέναμε και έτσι η Αργολίδα πλέον μπαίνει στην καλλιέργεια του βιολογικού καρπουζιού που θα είναι εξαγώγιμο κάτω από τις καλύτερες συνθήκες».

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δηλώσεις ακόμα ενός παραγωγού από την ημιορεινή Αργολίδα που άρχισε να καλλιεργεί βιολογικό καρπούζι, τον Χρήστο Στάθη. «Αν και είμαι βιοκαλλιεργητής, μπορώ να πω ότι αυτή η συνεργασία είναι μία ευχάριστη έκπληξη. Η πρώτη παραγωγή πάει πολύ καλά, με την τιμή να διαμορφώνεται σε πολύ καλά επίπεδα για τα δεδομένα της εποχής.

Η στρεμματική απόδοση έχει φτάσει τους 7 τόνους και η ποικιλία που καλλιεργούμε είναι τα άσπερμα καρπούζια. Όλα δείχνουν ότι έχει ανοίξει ένας νέος δρόμος για τη βιοκαλλιέργεια στην περιοχή», επισημαίνει.

Γιώργος Αργυρίου – ypaithros.gr