ΠολιτικήΑρχείο

Ένας Λυγουριάτης στο υπουργείο Πολιτισμού καλείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Βαρύ φορτίο και μεγάλη ευθύνη στην πλάτη του Λυγουριάτη Γεώργιου Διδασκάλου, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού, δεδομένης της εντοπιότητας και του τεράστιου αντικειμένου και των απαιτήσεων, που έχει να διαχειριστεί μεταξύ άλλων και για την περιοχή του.

Μαζί με τους υπόλοιπους 24 νέους γενικούς γραμμματείς θα αναλάβει και αυτός άμεσα τα καθήκοντά του, προκειμένου, από κοινού με τους νέους Υπουργούς και Υφυπουργούς, να κάνουν πράξη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης.

Ο δρόμος για το έργο του Διδασκάλου δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και οι ευθύνες του είναι μεγάλες, με δεδομένες τις δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (βλέπε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2019), ο οποίος πριν τις εκλογές μιλούσε για 12 μήνες τουρισμό το χρόνο στην Αργολίδα, με την ανάδειξη του Άργους ως αυτοτελή πολιτιστικό πόρο, την ανάδειξη του Μπούρτζι ως χώρου πολιτιστικών δράσεων, την ολοκλήρωση της Περιβαλλοντικής Ανάδειξης του Ασκληπιείου με την κατασκευή μουσείου και άλλα πολλά.

Ο Γιώργος Διδασκάλου είχε διατελέσει στο παρελθόν Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου έχοντας παρουσιάσει σημαντικό έργο στο πόστο αυτό.

Κατάγεται απο το Λυγουριό. Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Ερμιόνη καθώς ο πατέρας του Σωκράτης Διδασκάλου ήταν για πολλά χρόνια δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης και η μητέρα του ήταν μαία στο αγροτικό ιατρείο Ερμιόνης.

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1972, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων, ειδίκευσης στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» από το Ε.Μ.Π. και στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών Οργανισμών και Επιχειρήσεων»,  από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκτός από Γενικός  Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (2014-2015), υπήρξε Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (2013-2014).

Έχει ακόμα διατελέσει  Γενικός  Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου (2015 – έως και σήμερα). Υπήρξε Μέλος Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.) και Επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια και επιμορφωτικά προγράμματα, ενώ διαθέτει σημαντικό συγγραφικό έργο σε ζητήματα της επιστημονικής του εξειδίκευσης. Ομιλεί αγγλικά.