ΕκδηλώσειςΑρχείο

«Γαία»: Η Γεωργία Ζώη σε μία σπουδαία ερμηνεία στο Κρανίδι

Με το έργο «Γαία» και τη σπουδαία ερμηνεία της Γεωργίας Ζώη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, συνεχίζονται οι παραστάσεις του 6ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», την Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στον Πολυχώρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ (περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης).

Πληροφορίες-κρατήσεις εισιτηρίων: 698 698 2224.

Είσοδος: 10€/ Φοιτητικό-Μαθητικό: 5€

Παρασκευή 19 Ιουλίου

“Γαία” του Γιάννη Φαλκώνη

Ερμηνεύει η Γεωργία Ζώη

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΛΚΩΝΗΣ

Μουσική: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΛΚΩΝΗΣ

Σκηνογραφία – Κοστούμια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οργάνωση παραγωγής: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΤΑΒΡΗΣ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΤΖΙΔΟΥ

Έκδοση προγράμματος : ΖΩΗΣ ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΔΡΩΜΩΝ”

Φωτογραφίες – κινηματογράφιση : ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΛΚΩΝΗΣ

Κατασκευές: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΗΣ

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

ΤΟ ΕΡΓΟ

Μια διαχρονική ιστορία με κέντρο τα πάθη και τους διωγμούς των ανθρώπων από τους εξουσιαστές του Πλανήτη που οδηγούν στην αέναη “Οδύσσεια” μιας γυναίκας αυτή τη φορά, που αφού την ξερίζωσαν δια της βίας και την έδιωξαν από τη γη όπου γεννήθηκε, βρίσκεται νύχτα μεσοπέλαγα, με ένα ξένο μωρό στην αγκαλιά…

Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο γραμμένο το 2017-2018.

Με τον Αισχύλο και τον «Προμηθέα Δεσμώτη» αρχίζει ο κύκλος της Τραγωδίας του ανθρώπου. Με τον Μπέκετ τις «Ευτυχισμένες μέρες» και το «Τέλος του παιχνιδιού» κλείνει ο κύκλος της Τραγωδίας…

Κι όμως…Μέσα στην δίνη του αέναου κύκλου της ύπαρξης, με την «Γαία» συντελείται η αναζωπύρωση της τραγωδίας του ανθρώπινου γένους με καταλύτη ένα νεογέννητο παιδί, που από μια ζαριά της τύχης, βρίσκεται στην μέση της θάλασσας στην αγκαλιά μιας άγνωστης γυναίκας, η οποία το δένει πάνω της και κρατώντας το σφιχτά, του διηγείται το βίο της για να το κρατήσει ξύπνιο, στην απεγνωσμένη προσπάθεια της, να του σώσει τη ζωή.

Κι οι δυο μαζί «Δεσμώτες» κι «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» είναι έρμαια της θάλασσας. Κι εκεί που γεννήθηκε η ζωή, αυτή η γυναίκα προσπαθεί να σώσει την νέα ζωή αναζητώντας την Γαία και την μοναδική ελπίδα σωτηρίας τον πολιτισμένο άνθρωπο. Τον Προμηθεϊκό άνθρωπο της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αγάπης.