ΡεπορτάζΑρχείο

Μέχρι την Αργολίδα ακούστηκε ο σεισμός που ταρακούνησε για τα καλά την Αθήνα

Μεγάλος σεισμός αναστάτωσε την Αθήνα στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής και έγινε αισθητός μεταξύ άλλων σε Κορινθία, Αργολίδα, ακόμα και την Αρκαδία!

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, κοντά στη Μαγούλα και η έντασή του 5,1 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση για το σεισμό στην Αθήνα: «Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 Χλμ. ΒΔ της Αθήνας».

Σεισμός

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του ΑΠΘ, ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ ήταν επιφανειακός, με στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας. Σημειώνονται συνεχώς μετασεισμοί, τους οποίους παρακολουθούν οι επιστήμονες του σεισμολογικού κέντρου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 14 κλήσεις στην Πυροσβεστική κυρίως από το κέντρο της Αθήνας για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ. Έχουν γίνει επίσης τέσσερις κλήσεις από το Περιστέρι, για τζαμαρίες που έσπασαν από τον σεισμό. Υπάρχει επίσης ένας ελαφρά τραυματίας, που όμως δεν χρειάστηκε καν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Λίγα λεπτά αφού σημειώθηκε ο σεισμός έγιναν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές και υπήρξαν αναφορές για προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές του Πειραιά και στο Αιγάλεω. Ζημιές έχουν σημειωθεί κυρίως σε παλιά κτήρια.

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα ακόλουθα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.