ΚοινωνίαΑρχείο

Γιατί οι κατσαρίδες σουλατσάρουν ανενόχλητες στο Ναύπλιο;

Είναι η εποχή τους, όμως στο Ναύπλιο είναι πολλές. Βγαίνουν τα βράδια από τα δημόσια φρεάτια και αλωνίζουν στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης. Κάποιες από αυτές έχουν αναπτύξει και άλλες δεξιότητες όπως αυτή της πτήσης. Ανοίγουν φτερά και πετάγονται στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους.

Η πόλη είναι γεμάτη κατσαρίδες, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Φανταστείτε την ώρα που απολαμβάνει ο τουρίστας το φαγητό του να του πεταχτεί και μία στο πιάτο, τι έχει να γίνει…

Σαλάτα με κατσαρίδες

Οι πολίτες ανησυχούν και εμείς διερωτόμαστε. Πότε έγινε για τελευταία φορά απολύμανση και καθαρισμός των φρεατίων αποχετεύσεων της πόλης; Και επίσης πόσο καλά έχει κάνει τη δουλειά του αυτός που την ανέλαβε;

Η εικόνα έξω από κεντρικό υπόνομο του Ναυπλίου το βράδυ της Κυριακής:

Γιατί οι κατσαρίδες σουλατσάρουν ανενόχλητες στο Ναύπλιο;

Γιατί οι κατσαρίδες σουλατσάρουν ανενόχλητες στο Ναύπλιο;

Να σημειωθεί πως η απολύμανση του οριζοντίου δικτύου αποχέτευσης είναι πολύ σημαντική καθώς εκεί υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση λυμάτων τα οποία αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για κατσαρίδες και τρωκτικά. 

Αυτά θα πρέπει να απολυμαίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και από εμπειρα συνεργεία, κατάλληλα καταρτισμένα γι’ αυτή τη δουλειά.