ΠολιτικήΑρχείο

Να ξεπαγώσουν έργα καίρια για την ανάπτυξη της Αργολίδας (Vid)

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στη Βουλή κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα έργα της Αργολίδας που έχουν παγώσει.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδριανός ανέφερε:

«Ενώνω κι εγώ τις ευχές μου αυτή η κοινοβουλευτική περίοδος να είναι, με την εποικοδομητική συμβολή όλων μας, παραγωγική για την πατρίδα και την κοινωνία μας.

Κι απ’ αυτό το βήμα θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου στην Αργολίδα, και ιδιαίτερα τους 10.082 συμπολίτες, καθέναν και καθεμία ξεχωριστά που με τη δική τους ψήφο, με τη δική τους στήριξη και εμπιστοσύνη, με εξέλεξαν στην εθνική αντιπροσωπεία. Δεσμεύομαι απέναντί τους να τιμήσω στο έπακρο αυτή την εντολή όπως έκανα και τα προηγούμενα χρόνια.

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών συνιστά μια μείζονα πολιτική αλλαγή. Η ψήφος των Ελληνίδων και των Ελλήνων έδωσε μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση στη χώρα. Η σύνθεση του Κοινοβουλίου αντανακλά τη θετική προοπτική της αποκατάστασης της κανονικότητας, της πολιτικής σταθερότητας, της ανάταξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η ευθύνη και η πρόκληση είναι για την Κυβέρνηση και την ιστορική φιλελεύθερη παράταξη πολύ μεγάλη.

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τιμώντας στο έπακρο την παράδοση της παράταξής μας, δεν κατέφυγε προεκλογικά στην εύκολη λύση των υποσχέσεων.
 

Δεσμευθήκαμε για συγκεκριμένα, μετρήσιμα και τεκμηριωμένα αποτελέσματα. Κι αυτά οφείλουμε να τα παραγάγουμε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πιο αποφασιστικά. Πολύ περισσότερο, γιατί από τη δική μας αποτελεσματικότητα, θα κριθεί η διάρκεια και η μονιμότητα της στροφής της πατρίδας μας προς την κανονικότητα.

Ήδη ο Πρωθυπουργός χθες ανακοίνωσε τους βασικούς άξονες της πολιτικής μας και συγκεκριμένα μέτρα σε κομβικούς τομείς δράσης.

Στον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης, ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα μεταξύ των οποίων τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών, όπως είχαμε δεσμευθεί, που επωμίζονται σήμερα νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία νέων, πραγματικών, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας που θα έρθει μέσα από την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των Ελλήνων και την ενθάρρυνση των επενδύσεων.

Είναι επιτακτική ανάγκη η υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων και των παρεμβάσεων που εδώ και πέντε χρόνια είχαν παγώσει -κι εδώ μεταφέρω και το αίτημα της Αργολίδας όπου έργα κρίσιμα για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής όπως το μεγάλο αρδευτικό έργο του Αναβάλου, η νέα ασφαλής σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας, το οδικό δίκτυο, τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα του Ναυπλίου, αλλά και έργα πολιτισμού όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους και το Μπούρτζι, είτε πάγωσαν από την προηγούμενη κυβέρνηση είτε αντιμετώπισαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη η ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα, του αγρότη και του κτηνοτρόφου, που το κόστος παραγωγής τους είναι μεγαλύτερο από τις τιμές πώλησης των προϊόντων.

Είναι επιτακτική ανάγκη η ουσιαστική στήριξη του τουρισμού και των επιχειρήσεων του κλάδου για να είναι ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν.

Είναι τέλος επιτακτικό να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα την αναδιάρθρωση του κράτους ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά ως αρωγός του πολίτη και όχι ως δυνάστης του. Ένα κράτος ευέλικτο και λειτουργικό, που για παράδειγμα δεν φορτώνει με αχρείαστες γραφειοκρατικές υποχρεώσεις τον αγροτικό κόσμο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τη μικρομεσαία επιχείρηση.

Και πάνω απ’ όλα, ένα κράτος που διασφαλίζει τη νομιμότητα για όλους και παντού, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς άβατα παρανομίας και παραβατικότητας.

Με τα πρώτα βήματά της, η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε πράξη τη μεγάλη ποιοτική αλλαγή που ζητούν οι πολίτες και χρειάζεται η πατρίδα μας.

Με σταθερό γνώμονα την ειλικρίνεια, την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, την αποτελεσματικότητα, τη συνειδητή επιδίωξη της εθνικής ενότητας και του συλλογικού καλού, καλούμαστε όχι απλώς να ανατάξουμε την πατρίδα μετά από δέκα χρόνια σκληρής κρίσης, όχι μόνο να διασφαλίσουμε μια καλύτερη προοπτική για την κοινωνία και την εθνική οικονομία, αλλά πολύ περισσότερο, να εγκαινιάσουμε μια νέα ιστορική περίοδο για την Ελλάδα, μια νέα περίοδο κανονικότητας, σταθερότητας και προόδου, αυτοπεποίθησης και περηφάνιας για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Είμαι βέβαιος ότι για μια ακόμη φορά η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη θα ανταποκριθεί με επιτυχία στο εθνικό καθήκον».