ΚοινωνίαΑρχείο

Μαρτυρία σοκ: «Αυτός πιστεύω ότι σκότωσε τον καπετάνιο Θανάση Λάμπρου»

Συνεχίστηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου στο Μικτό Εφετείο Ναυπλίου, η δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου της Κοιλάδας Θανάση Λάμπρου. Η μοναδική μάρτυρας που κατέθεσε κατά τη συγκεκριμένη δικάσιμο, ήταν η καθαρίστρια του σπιτιού όπου βρέθηκε νεκρός ο καπετάνιος και ανήκει στον επιστήθιο φίλο του θύματος.

Η μάρτυρας επιβεβαιώνοντας όσα αρχικά είχε καταθέσει, τόνισε ότι πήγαινε πάντα στο συγκεκριμένο σπίτι παρουσία της κατηγορούμενης, η οποία είχε κλειδιά. Αυτή ήταν που κανόνιζε πότε θα πήγαινε η μάρτυρας για να καθαρίσει όπως και την πληρωμή της, η οποία γινόταν για λογαριασμό του ιδιοκτήτη και φίλου του καπετάνιου.

Όπως κατέθεσε, λίγες ημέρες πριν το φονικό βρήκε στο σπίτι γυναικεία ρούχα που παρέπεμπαν στον σωματότυπο της κατηγορούμενης χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πει με σιγουριά ότι ήταν δικά της. Τότε ρώτησε σε χαλαρό ύφος τον ιδιοκτήτη αν “βρήκε νέα φίλη” και αυτός της απάντησε καταφατικά.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, μετά ακολούθησε ένταση στην δικαστική αίθουσα καθώς ο δικηγόρος υπεράσπισης κατήγγειλε ότι η μάρτυρας δεν απαντούσε με ευθύτητα στην ουσία των ερωτήσεων του. Το αποτέλεσμα ήταν η Πρόεδρος να ζητήσει ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η κατηγορούμενη απηύθυνε ερωτήσεις στη μάρτυρα, οι οποίες αφορούσαν τον χαρακτήρα της και το αν ενδιαφερόταν για την οικογένειά της. Λίγο πριν το τέλος της εξέτασης, η Πρόεδρος ρώτησε την καθαρίστρια ποιος πιστεύει ότι έχει σκοτώσει τον Θανάση Λάμπρου.

Η μάρτυρας εκτίμησε πως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας είναι ο επιστήθιος φίλος του. Αιτιολόγησε την απάντησή της λέγοντας ότι φτάνει σε αυτό το συμπέρασμα βάσει της λογικής αφού το θύμα βρέθηκε στο σπίτι του φίλου του δίπλα από το πιστόλι του.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την εξέταση σημαντικών μαρτύρων στις 10 Σεπτεμβρίου.