ΚοινωνίαΑρχείο

Καλό μήνα με αφρικανικό καύσωνα – Στο κόκκινο η Αργολίδα

Ανεβαίνει από αύριο μέχρι και την Κυριακή η θερμοκρασία και το αποκορύφωμα θα είναι το Σάββατο όπου η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε κάποιες περιοχές, όπως το Άργος, τους 41 βαθμούς.

Την ίδια μέρα ωστόσο αναμένονται, λόγω ενός ψυχρού μέτωπο από τα Βαλκάνια, να εκδηλωθούν και βροχές, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού.

Το κύμα καύσωνα έρχεται από την Αφρική και η υγρασία αναμένεται να εντείνει το αίσθημα δυσφορίας. Η Αργολίδα είναι από τις περιοχές που βρίσκονται …στο κόκκινο, και γι’ αυτό ήδη οι Δήμοι έχουν πάρει τα μέτρα τους, διαθέτουν κλιματιζόμεμες αίθουσες και δίνουν συμβουλές .

Χάρτης καιρός

Αύριο Παρασκευή (02/8/2019) η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 38 με 39 και στη νησιωτική χώρα στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (03/8/2019) η θερμοκρασία θα παραμείνει σε όλη τη χώρα σε υψηλά επίπεδα και μεταξύ άλλων στην ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους στους 40 με 41.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία:

α. Το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου (03/8/2019) πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα.

β. Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (03/8/2019) στο Ιόνιο και βαθμιαία στην ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Χάρτης καιρός

Την Κυριακή (04/8/2019) προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου περίπου.