ΚοινωνίαΑρχείο

Λαθροθηρία στην Αργολίδα: Αντί να παγιδεύσουν το θήραμα έπεσαν οι ίδιοι στη φάκα

Την Πέμπτη 1 Αυγούστου, μικτό κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων των νομών Αρκαδίας και Αργολίδας , κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων στην ευρύτερη περιοχή της Βελανιδιάς του Δήμου Άργους – Μυκηνών εντόπισαν, περίπου στις 9 μμ, ένα όχημα τύπου Buggy στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Ο οδηγός κρατούσε στα χέρια του κυνηγετικό όπλο και ο συνοδηγός προβολέα χειρός, με τον οποίο φώτιζε τα παρακείμενα χωράφια με προφανή σκοπό την εξεύρεση θηράματος.

Αφού λοιπόν οι θηροφύλακες τους έθεσαν υπό παρακολούθηση για αρκετή ώρα, κατάφεραν στη συνέχεια να τους σταματήσουν για να πραγματοποιήσουν τον προβλεπόμενο έλεγχο.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι η καραμπίνα που κρατούσε ο οδηγός ήταν παραποιημένη και αδήλωτη. Βρήκαν επίσης διάσπαρτα 25 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων εντός του οχήματος, το οποίο ήταν χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Ακολούθησε κατάσχεση των παράνομων μέσων θήρας (όχημα, καραμπίνα, 3 προβολείς, φυσίγγια κ.τ.λ.), η αυτόφωρη διαδικασία για τους δύο συλληφθέντες και η υποβολή της σχετικής μηνυτήριας αναφοράς στην Δ/νση Δασών Αργολίδας.

ihunt.gr