ΡεπορτάζΑρχείο

Πως έπιασαν το θρασίμι μετά από κινηματογραφική καταδίωξη στο Ναύπλιο

Η αποτυχία ενός νεαρού επίδοξου ληστή να πετύχει τον στόχο του, καθώς έγινε αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες σπιτιού που πήγε να διαρρήξει, προκάλεσε την οργή του θύτη που αντί να τραπεί σε φυγή επιχείρησε να τραυματίσει θανάσιμα τα θύματά του.

Με ένα κλεμμένο φορτηγάκι που είχε καταφέρει να αρπάξει από διπλανό σπίτι πήγε να πατήσει τα τρία άτομα που του αντιστάθηκαν. Στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει και ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη. Μια στραβοτιμονιά κόστισε τελικά στον 26χρονο που τράκαρε προσκρούοντας σε περίφραξη αγροκτήματος και έπεσε θέλοντας και μη στα χέρια των αστυνομικών. 

Όπως αναφέρει η αστυνομία για το συμβάν, το οποίο έλαβε χώρα σε τοπική κοινότητα του Ναυπλίου, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σε χωριό του Ναυπλίου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ένας 26χρονος ημεδαπός.

Με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή αιχμηρού αντικειμένου (λάμα), ακινητοποίησε 60χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε εξέλθει από το σπίτι του και επιχείρησε να του αφαιρέσει χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός.

Στη συνέχεια ο 26χρονος, χρησιμοποιώντας φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο προηγουμένως έκλεψε από γειτονικό σπίτι, κινήθηκε προς το μέρος του 60χρονου, όπου βρίσκονταν ακόμη μία 35χρονη και ένας 52χρονος και αποπειράθηκε να τους τραυματίσει.

Έπειτα από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας εντόπισαν τον 26χρονο με το κλεμμένο αυτοκίνητο, ο οποίος στη προσπάθεια του να διαφύγει, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε περίφραξη αγροκτήματος και συνελήφθη.

Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε η λάμα με την οποία απείλησε τον 60χρονο, ενώ το κλεμμένο φορτηγό αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών, κλοπή οχήματος και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.