ΡεπορτάζΑρχείο

Ελεύθερος να πάει στο Βέλγιο, ο Γάλλος που προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία του Πορτοχελίου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέα, αφέθηκε ο 44χρονος Γάλλος καπετάνιος του σκάφους που έπεσε πάνω στην βάρκα στο Πορτοχέλι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άντρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.

Η απολογία του ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην εισαγγελία Ναυπλίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του Νίκου Εμμανουηλίδη, ο κατηγορούμενος για τους θανάτους των δύο αδελφών στο Πόρτο Χέλι -και τον τραυματισμό της αδελφής τους- αφέθηκε ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους:

α) Την εμφάνισή του στην ελληνική προξενική Αρχή, κοντά στον τόπο κατοικίας του στο Βέλγιο, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα
β) Την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, η οποία πρέπει να δοθεί μέχρι τις 16 Αυγούστου

Ο κ. Νίκος Εμμανουηλίδης εξέφρασε «για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη του εντολέα μου και εμού προσωπικούς προς τις οικογένειες των θυμάτων» και πρόσθεσε: «Οι συγγενείς των δυο νεκρών και της τραυματισθείσης κυρίας, για την οποία εκφράζουμε προσευχές και την ελπίδα να γίνει γρήγορα καλά και να είναι κοντά μας, να επικοινωνήσουν μαζί μου γιατί είναι αναμφίβολο ότι θα επιδείξουμε την ευαισθησία που οφείλουμε στις περιπτώσεις αυτές. Και παρακαλώ αυτό να μη θεωρηθεί ως ομολογία της οποιασδήποτε ενοχικής ευθύνης».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, ο 44χρονος δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ προ του δυστυχήματος.

Ο 44χρονος κατηγορείτο για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών και για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.