ΚοινωνίαΑρχείο

Ο φωτογράφος από τη Νέα Κίο που απαθανάτισε το καρέ της χρονιάς στην Ελαφόνησο (Vid)

Άπειρα φωτογραφικά ντοκουμέντα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες που μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει προσφάτως. Ωστόσο μία φωτογραφία κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς στην Ελαφόνησο δείχνει και την άλλη πλευρά του νομίσματος.

Ένας φωτογράφος από την Αργολίδα που έτυχε τις μέρες της φωτιάς να κάνει τις διακοπές του στο παραδεισένιο νησί, νότια της Λακωνίας, απαθανάτισε με το φακό του μια ξεχωριστή στιγμή που …«έριξε» το instagram.

Η φωτογραφία του Κύριλλου Σάμαριτς που έχει ως τόπο κατοικίας του τη Νέα Κίο, έγινε viral μέσα σε λίγα 24ωρα συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των χρηστών του instagram.

Στο καρέ που δημοσιεύει ο Κύριλλος βλέπουμε ένα ερωτευμένο ζευγάρι να ανταλλάσσει ένα φιλί, ενώ βρίσκεται μέσα στην θάλασσα, στην διάσημη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο. Στο βάθος ο ουρανός είναι κατάμαυρος από τη φωτιά και τη στάχτη.

«Θυμήθηκα το ζευγάρι στο Μάτι που βρέθηκε αγκαλιασμένο και απανθρακωμένο πέρυσι από τις φωτιές. Αυτό θυμήθηκα και τους έβγαλα φωτογραφία γιατί τους ήθελα ζωντανούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νεαρός φωτογράφος στο δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Να σημειωθεί πως λόγω της φωτιάς που ξέσπασε πριν από περίπου μια εβδομάδα, σχεδόν 10.000 άνθρωποι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το νησί, ενώ εκκενώθηκε δύο φορές το κάμπινγκ, σπίτια και καταλύματα στον οικισμό Παναγιά και στην περιοχή του Σίμου.

Κύριλλος Σάμαριτς
Ο φωτογράφος Κύριλλος Σάμαριτς