ΡεπορτάζΑρχείο

Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου στον Πόρο (Vid)

Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίσσεται η πτώση του ελικοπτέρου στον δίαυλο Πόρου – Γαλατά στις 3:40 το μεσημέρι, καθώς οι βατραχάνθρωποι του λιμενικού ανέσυραν νεκρούς και τους τρεις επιβαίνοντες σε αυτό.

Οι δυο σοροί ανδρών, ρωσικής υπηκοότητας εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ενώ λίγο πριν τις έξι ανασύρθηκε ακόμη μια σορός άνδρα, Ελληνικής υπηκοότητας, που ήταν και ο χειριστής του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 15:40 και έπεσε στη θάλασσα στη θέση ανάμεσα στην περιοχή Σταύρος και Μπούγια αφού πρώτα προσέκρουσε σε καλώδια που συνδέουν την Πελοποννησο και τον Πόρο.
 

Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο είναι κομμένο στα δύο ενώ τα συντρίμμια του είναι πολύ κοντά στη στεριά, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την πρόσκρουση στα καλώδια ακολούθησε έκρηξη και τελικά η πτώση του ελικοπτέρου στο νερό. Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νησί του Πόρου συνεχίζονται. Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην υπηρεσία πολυτελούς ξενοδοχείου της Αργολίδας το μοιραίο ελικόπτερο (Vids)