ΡεπορτάζΑρχείο

Στην υπηρεσία πολυτελούς ξενοδοχείου της Αργολίδας το μοιραίο ελικόπτερο (Vids)

Στην μεταφορά VIPS από και προς πολυτελές ξενοδοχείο της Αργολίδας απασχολούνταν κατά κύριο λόγο το ελικόπτερο που έπεσε στον δίαυλο μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

Το μοιραίο ελικόπτερο ανήκε σε γνωστό επιχειρηματία με παρουσία στον τομέα του Τουρισμού και των Κατασκευών.

Μάλιστα σοκ προκαλεί βίντεο που τράβηξε πολίτης από την στιγμή της πτώσης και συντριβής που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, δύο Ρώσους επιβάτες και τον Έλληνα χειριστή του.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σημειώνει:

«Ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του.

Το ελικόπτερο που ανήκει στην εταιρία ifly, που εδρεύει στα Μέγαρα, φέρεται να εξυπηρετούσε μεταξύ άλλων μεγάλο πολυτελές ξενοδοχείο στην Αργολίδα και ανήκε σε γνωστό επιχειρηματία, με παρουσία στον τομέα του Τουρισμού και των Κατασκευών, ο οποίος το μίσθωνε στην εταιρία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, υπάρχουν τρεις νεκροί, ο χειριστής και δύο επιβάτες, οι οποίοι φέρεται να είναι Ρώσοι, που παραθέριζαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

Το πολίτικο ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly η οποία εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Για το αεροπορικό δυστύχημα εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου, καταλήγει η ανακοίνωση της ΥΠΑ».

Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο One Channel, το ελικόπτερο κόπηκε στα δύο, ενώ τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν πολύ κοντά στη στεριά, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων.

Δείτε βίντεο από την στιγμή της ανάσυρσης του ελικοπτέρου:

Φώτο: One Channel / videos: ANT1, One Channel.