ΚοινωνίαΑρχείο

Γεννήτρια από την Αργολίδα στον Πόρο – Πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Γεννήτρια από την Αργολίδα έχει καταφθάσει στον πόρο προκειμένου να συνδράμει στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Σε ότι αφορά τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκύψει στην εναέρια γραμμή από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου με τα καλώδια.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού της Σφαιρίας και κατά μήκος της προβλήτας του νησιού, όπου βρίσκονται οι περισσότερες τουριστικές υποδομές.

Τα 6 Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη Μέσης Τάσης και άλλα 2 Χαμηλής Τάσης που μεταφέρθηκαν στο νησί, έχουν τεθεί σε λειτουργία και θα καλύψουν σταδιακά ένα πολύ σημαντικό μέρος των φορτίων όλου του νησιού.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί από τον Γαλατά.

Με τις γεννήτριες που παρασχέθηκαν στόχος είναι η διευκόλυνση των κατοίκων, των τουριστών αλλά και των επαγγελματιών που διατηρούν επιχειρήσεις στο νησί, για όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μέσω του εναέριου δικτύου που υπέστη τη βλάβη.