ΟικονομίαΑρχείο

Τοπικές λιχουδιές από Αργολιδείς σεφ

Άνοιξε τις πύλες του το 7ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΕΙΣ & ΟΨΕΙΣ» με τα εγκαίνια της έκθεσης τοπικών προϊόντων στο λιμάνι του Πορτοχελίου και θα διαρκέσει από την Τετάρτη 21 Αυγούστου έως την Κυριακή 25 Αυγούστου, τη νύχτα.

Στην έκθεση συμμετέχουν εικοσιπέντε τοπικές επιχειρήσεις ενώ πλήθος κόσμου προσέτρεξε από την πρώτη στιγμή να επισκεφθεί και να συνομιλήσει με τους εκθέτες.

Άνοιξε τις πύλες του το 7ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις & Όψεις».

Στον αγιασμό της έναρξης του φεστιβάλ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας  κ. Δημήτρης Σφυρής καθώς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος  κ. Γιάννης Γεωργόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Μανώλης Τριγκάκης. Την συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης  Αργολίδας κ . Τάσος Χειβιδόπουλος.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας τόνισε ότι μια έκθεση που ξεκίνησε δειλά πριν από επτά χρόνια, πλέον έχει γίνει θεσμός και εργαλείο εξωστρέφειας για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες τη χρησιμοποιούν για να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Επεσήμανε ότι μέσω των συνεργιών και συνεργασιών μπορούν να επιτευχθούν πολλοί και σημαντικοί στόχοι και στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκαν από το Επιμελητήριο  Αργολίδας ,ο ηλεκτρονικός επιχειρηματικός οδηγός της Ερμιονίδας και το γραφείο εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων της Ερμιονίδας στο Κρανίδι. Η ανάληψη της φετινής διοργάνωσης από το Επιμελητήριο Αργολίδας αποτελεί άλλη μια δράση της παρούσας Διοίκησης για την ενεργή στήριξη και ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας στην Ερμιονίδα. Δήλωσε ότι τον ικανοποιεί ιδιαίτερα η σύμπνοια και η κοινή πρόθεση συνεργασίας της απερχόμενης και της νέας δημοτικής αρχής όσον αφορά το μέλλον της έκθεσης, με τη δέσμευση όλων ότι η προσπάθεια τα επόμενα χρόνια θα είναι, η έκθεση να διπλασιαστεί με τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων της Ερμιονίδας αλλά και όλης της Αργολίδας.

Άνοιξε τις πύλες του το 7ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις & Όψεις».

Ο κ. Χειβιδόπουλος επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της Ερμιονίδας τόσο για την Αργολίδα αλλά και για την Πελοπόννησο και ότι μέσα από τέτοιου είδους μικρές δράσεις μπορεί να επιτευχθεί η προβολή της τοπικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής και ότι το Επιμελητήριο Αργολίδας είναι ο καταλληλότερος φορέας για να υποστηρίξει αυτές τις δραστηριότητες. Τόνισε επίσης  την ιδιαίτερη σημασία που έχει η διασύνδεση της τοπικής παραγωγής και της γαστρονομίας.

Ο κ. Σφυρής  επισήμανε  την αναγκαιότητα  στήριξης  της  τοπικής επιχειρηματικότητας αλλά  και την στήριξη  κάθε  είδους  συνεργειών  προς τον  σκοπό  αυτό,  δηλώνοντας  ταυτόχρονα   ότι  φέτος  η  έκθεση  κινείται  προς  την  κατεύθυνση  αυτή. 

Άνοιξε τις πύλες του το 7ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις & Όψεις».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δήλωσαν όλοι οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες, οικοτέχνες και παραγωγοί, με τις καινοτομίες που παρουσίασε η φετινή έκθεση με την εισαγωγή και την δυναμική παρουσία της γαστρονομίας στις εκδηλώσεις  της έκθεσης. Καθημερινά θα υπάρχουν γαστρονομικά γεγονότα και οι επισκέπτες θα μπορούν να γεύονται τις δημιουργίες που θα παρασκευάζονται με τοπικά προϊόντα από Αργολιδείς σεφ.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια όμορφη μουσική εκδήλωση .

Άνοιξε τις πύλες του το 7ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις & Όψεις».