ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Μαλτέζος παίρνει τα ηνία από τον Χειβιδόπουλο

Τους πέντε χωρικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας λίγες μέρες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη ο κ. Νίκας έκανε γνωστό ότι αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας αναλαμβάνει ο Γιάννης Μαλτέζος, όπως αναμενόταν, Μεσσηνίας ο Στάθης Αναστασόπουλος, Λακωνίας ο Θεόδωρος Βερούτης, Αρκαδίας ο Χρήστος Λαμπρόπουλος και Κορινθίας ο Τάσος Γκιολής.

Αναπληρωτής του περιφερειάρχη ορίστηκε ο Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Η θητεία τους είναι για έναν χρόνο.

  Οι νέοι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου

Ο Γιάννης Μαλτέζος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος, όπου και κατοικεί μόνιμα. Ο πατέρας του, ο δάσκαλος και συνιδρυτής του ιδιωτικού σχολείου ‘’ΑΦΩΝ Μαλτέζου’’ Δημήτρης Μαλτέζος και μητέρα του η Παναγούλα Ξηνταροπούλου. Σύζυγός του είναι η δικηγόρος Μάρθα Γιαννάτου, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μετά την αποφοίτησή του ασκεί μάχιμη δικηγορία, ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στο Άργος από το 1996.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Άργους και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το 2015/16 ήταν εκπρόσωπος του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της ΝΔ.

Υπήρξε Πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Πελοποννήσου της Ν.Δ. (2015-2018) και στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την Αργολίδα ως πρώτος εκλεγμένος σύνεδρος.

Παράλληλα, είναι μέλος των Τομέων Δικαιοσύνης και Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας