ΚοινωνίαΑρχείο

Η Περιφέρεια λιγουρεύεται το ΚΕΜΧ

Την παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου του Ναυπλίου προκειμένου να στεγάσει υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ζήτησε ο Παναγιώτης Νίκας σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης Αντώνη Οικονόμου. Συμφωνήσαν την επόμενη βδομάδα να κατατεθεί γραπτά από την Περιφέρεια το σχετικό αίτημα παραχώρησης. Να σημειωθεί ότι είναι κυβερνητική βούληση η στέγαση υπηρεσιών σε εγκαταστάσεις του δημοσίου για την εξοικονόμηση πόρων.

Να θυμίσουμε πως ο Δήμος Ναυπλιέων με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει ζητήσει και αυτός την παραχώρηση του συνόλου των εγκαταστάσεων, για λογαριασμό του.

Ωστόσο οριστική απόφαση για το κλείσιμο του στρατοπέδου δεν έχει ληφθεί ακόμα από τη νέα ηγεσία του υπουργείου, αν και η χρησιμότητά του αυυτή την στιγμή περιορίζεται στην εξυπηρέτηση πολιτικών ρουσφετιών, δεδομένων των αλλαγών στον τρόπο κατάταξης των νεοσυλλέκτων.

Οι επαφές Νίκα με κυβερνητικά στελέχη:

Οι επαφές Νίκα με κυβερνητικά στελέχη:

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 29 Αυγούστου ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε  στην Αθήνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Συζητηθηκαν θέματα που αναφέρονται στις υποδομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως το επαρχιακό οδικό δίκτυο, το εθνικό οδικό δίκτυο, η εξέλιξη των μελετών του Υπουργείου που αφορούν σε έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η επαναλειτουργία του τραίνου, η επαναφορά του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» (που αφορά τη συγκοινωνία σε άγονες γραμμές), η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και του λιμένα Καλαμάτας και ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος- Μεθώνη. Σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση με την παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων. 

Οι επαφές Νίκα με κυβερνητικά στελέχη:

Στη συνέχεια όπως προείπαμε συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου και είχε επικοινωνία και με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, με αντικείμενο την άμεση παραχώρηση στην Περιφέρεια μέρους των στρατοπέδων Τριπόλεως, Κορίνθου και Ναυπλίου, για την ανακατασκευή τους, προκειμένου να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν εκεί υπηρεσίες της Περιφέρειας.