ΚοινωνίαΑρχείο

Μεταπτυχιακό από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για δεύτερη χρονιά Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλo: «Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική πράξη και Διδακτική» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, το οποίο απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τις ακόλουθες ειδικεύσεις:

Α. «Θεατρολογία»

Β. «Σκηνική Πρακτική: Διδακτική και Κοινωνικές Εφαρμογές»

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια  για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ορίζεται σε τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα (δύο διδακτικά εξάμηνα και ένα εξάμηνο για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας).  Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Για τον τελικό καθορισμό των ημερών πραγματοποίησης των μαθημάτων θα ληφθεί υπόψη η διαθεσιμότητα των διδασκόντων και των μεταπτυχιακών φοιτητών ανάλογα με την ειδίκευση.

Στο ΠΜΣ θα γίνουν δεκτοί, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις και συνεκτίμηση των υπολοίπων προσόντων σύμφωνα με τα κριτήρια που αναλυτικά αναφέρονται πιο κάτω,  κατ’ανώτατο όριο 45 πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων, της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και  πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα:

Α. Για την ειδίκευση: «Θεατρολογία» ο  αριθμός των εισακτέων ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε εικοσιπέντε (25) άτομα.

Β. Για την ειδίκευση: “Σκηνική Πρακτική: Διδακτική και Κοινωνικές Εφαρμογές” ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε είκοσι (20) άτομα

Τα δίδακτρα για κάθε εξάμηνο σπουδών ανέρχονται στα 866,6 € (συνολικό ύψος διδάκτρων 2.600 €), τα οποία καταβάλλονται σε τρεις (3) ισόποσες δόσεις, μία κατά την εγγραφή και οι υπόλοιπες στην αρχή (το πρώτο δεκαήμερο) του κάθε ενός από τα δύο πρώτα εξάμηνα φοίτησης.

Απαλλάσσονται από τα τέλη φοίτησης, σε ποσοστό μέχρι 30% του αριθμού των φοιτητών που εισάγονται στο ΠΜΣ, οι φοιτητές/τριες που πληρούν τις προϋποθέσεις οι οποίες προβλέπονται στο άρθρο 35 ν. 4485/2017 και το Φ.Ε.Κ. 3387/10-8-2018.

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Σχολής, παρέχονται επίσης δύο (2) υποτροφίες με ακαδημαϊκά κριτήρια στους πρωτεύσαντες φοιτητές/σύμφωνα με τους όρους που αναγράφονται στον Κανονισμό λειτουργίας του ΠΜΣ.

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ.