ΚοινωνίαΑρχείο

Ετοιμάζεται για νέες επιτυχίες το ΕΠΑΛ Ναυπλίου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Ναυπλίου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες Λυκείου που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις της φετινής χρονιάς και εισήχθησαν σε σχολές των ΑΕΙ.

Όπως σημειώνεται, οι επιτυχίες αυτές αποτελούν πρώτα απ’ όλα, επιβράβευση των κόπων των μαθητών και των μαθητριών, αλλά και επιβεβαίωση της συστηματικής δουλειάς που γίνεται στο σχολείο.

ΕΠΑΛ Ναυπλίου

Γιατί ΕΠΑΛ;

Η φοίτηση στο ΕΠΑΛ προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα:

Απολυτήριο Λυκείου Ισότιμο με αυτό του Γενικού Λυκείου.

Επιπλέον Επαγγελματικό Πτυχίο Ειδικότητας, Επιπέδου 4 στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει.

Κατοχυρωμένα Επαγγελματικά Δικαιώματα στην επιλεγμένη Ειδικότητα.

Το ΕΠΑΛ δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή/μαθήτρια να συνεχίσει τις σπουδές του/της μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια), στην Πυροσβεστική, στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές και στα ΙΕΚ.

Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στην Γ’ Τάξη οι μαθητές εξετάζονται μόνο σε 4 μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά και σε δύο (2) μαθήματα της Ειδικότητας που έχουν επιλέξει.

Εγγραφή στα ΙΕΚ με φοίτηση μόνο 3 Εξαμήνων στην ίδια Ειδικότητα ή 5 Εξαμήνων για την απόκτηση νέας Ειδικότητας.

Τάξη μαθητείας: Με το νέο θεσμό του «Προαιρετικού μεταλυκειακού έτους – τάξη μαθητείας» δίνεται η δυνατότητα σε απόφοιτους ΕΠΑΛ, για 9Ετοιμάζεταιαα μήνες, υπό τη εποπτεία του σχολείου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού και πλήρη ασφάλιση (υγειονομική και συνταξιοδοτική) και συμπληρωματικής εργαστηριακής εκπαίδευσης στο σχολείο. Με εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5.

Οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου μπορούν να εγγραφούν για την απόκτηση ΜΟΝΟ Επαγγελματικού Πτυχίου Ειδικότητας, με τις ακόλουθες δυνατότητες:

Απαλλαγή από την παρακολούθηση μαθημάτων Γενικής Παιδείας (Μαθηματικά, Νέα Ελληνικά, Φυσική κλπ) και συμμετοχή μόνο στα μαθήματα του Τομέα – Ειδικότητας.

Απευθείας εγγραφή στην Β’ τάξη σπουδών και φοίτηση για 2 έτη.
Απόκτηση Επαγγελματικού Πτυχίου Ειδικότητας (επιπέδου 4).
Δυνατότητα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων.