ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δύο θέματα που καίνε στο Ναύπλιο

Τα δύο θέματα που θα καταθέσει προς συζήτηση στο προσεχές τοπικό συμβούλιο αποκάλυψε η τοπική παράταξη «Ανάπλι εμπρός!». Πρόκειται για τον Γύρο της Αρβανιτιάς και το Γηροκομείο.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

«Σαν πρώτο βήμα καταθέσαμε αίτηση να συζητηθούν δύο θέματα στο προσεχές Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου

Το ένα θέμα αφορά το πρόβλημα που απασχολεί κάθε Αναπλιώτη. Τον Γύρο της Αρβανιτιάς.

Ζητήσαμε να παρθεί απόφαση για την α) τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ναυπλιέων του έτους 2019, με την ένταξη σε αυτό νέας μελέτης με τίτλο: “Σύνταξη οριστικής μελέτης εφαρμογής και τευχών δημοπράτησης του έργου για την ευστάθεια των βραχωδών πρανών κατά μήκος του “Γύρου” της Αρβανιτιάς”” β) Την άμεση αποστολή εγγράφου-αιτήματος προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για να τεθούν από αυτήν οι όροι του έργου αφού στον Βράχο της Ακροναυπλίας υπάρχουν σημαντικές αρχαιότητες και γ) την σύναψη Προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή Νομού Αργολίδας για την μέσω αυτής γρήγορη ανάθεση της μελέτης και

Το δεύτερο θέμα που θέσαμε αφορά ίσως το μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε σε λίγο καιρό. Το θέμα του Γηροκομείου που χρωστάει παντού ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ. Επίκειται αναγκαστικός πλειστηριασμός λόγω χρεών στα ακίνητά του. Σαν πρώτο βήμα ζητήσαμε Να ληφθεί απόφαση για να ορισθούν εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου στο Δ.Σ. του Ιδρύματος: Οίκος ευγηρίας Μαρίας Ράδου.

Δυστυχώς παρά τις προφορικές και την με έγγραφο προσπάθειά μας, μας αρνήθηκαν το ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ, να μας ενημερώσουν για την κατάσταση στο Γηροκομείο.

Αν δεν ανακατέψουμε τα νερά, η νηνεμία θα οδηγήσει σε τεράστιες φουρτούνες και καταστροφή.

Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ (για τα αξιώματα και τις δόξες) ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ».