Αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών καταγγέλει τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και αφορά την συνδικαλιστική δράση. Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων. Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

Το σχέδιο καθυπόταξης των σωματείων στην εργοδοσία και τα συμφέροντά της να βρει αποφασιστική και οργανωμένη αντίσταση!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

είμαστε όλοι σε ετοιμότητα! Να απαντήσουμε με απεργία στο νέο κύκλο επίθεσης μεγαλοεργοδοσίας και κυβέρνησης στη συλλογική διεκδίκηση και πάλη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας στον ίδιο αντεργατικό δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Θα βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει “ενοχλητικές φωνές”, θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως τις Γενικές Συνελεύσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι με την πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα των σωματείων και το αυστηρό φακέλωμα των εργαζομένων στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στη συλλογική δράση. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι το μέσο ώστε να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα ώρα και στιγμή, ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις, τι ψηφίζουν.

Θέλουν τον κάθε εργαζόμενο αποκομμένο, να μη συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες. Να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν, για ζητήματα που τον αφορούν. Να βρίσκεται μακριά και έξω από τις συλλογικές συζητήσεις! Η κυβερνητική παρέμβαση αποτελεί στην ουσία, μορφή καταστολής του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

Μπροστά στα μέτρα και την επίθεση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα,  θέλουν να αφοπλίσουν το οργανωμένο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα και να το πετάξουν στην άκρη. Θέλουν τους εργαζόμενους συμβιβασμένους με τα ψίχουλα και παράλληλα φιμωμένους, χωρίς δικαιώματα!

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν, ότι με τους νόμους τους θα υποτάξουν τους εργαζόμενους. Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν θα μείνει αμέτοχο στη νέα επίθεση κυβέρνησης – μεγαλιεργοτών!

Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δεν λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Καλούμε σε ετοιμότητα τους εργαζόμενους του κλάδου για απάντηση με απεργιακή κινητοποίηση όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην συλλογική οργάνωση και πάλη.

Μαζικός, ταξικός αγώνας για το δικαίωμά μας στην οργάνωση και την απεργία!

Για την υπεράσπιση της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας.

Για σύγχρονους όρους δουλειάς, αμοιβής, ασφάλισης.

Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και όχι δούλοι στον 21ο αιώνα».