ΡεπορτάζΑρχείο

Μια βόμβα πάνω από τα κεφάλια μας στον δρόμο προς Αρβανιτιά

Αρκετή κουβέντα έχει γίνει τον τελευταίο καιρό στο Ναύπλιο για τον Γύρο της Αρβανιτιάς και τους κινδύνους που εγκυμονεί. Όμως από αλλού το περιμένουμε και από αλλού μπορεί να μας έρθει, πολύ πιθανόν μάλιστα με ολέθριες συνέπειες.

Πάνω από τον Ναυτικό Όμιλο σε σημείο που επιτρέπεται η διέλευση, καθώς βρίσκεται πριν την επισήμανση της απαγόρευσης του Γύρου της Αρβανιτιάς, μία «βόμβα» είναι έτοιμη να σκάσει πάνω στα κεφάλια των περαστικών.

Στα βράχια έχει δημιουργηθεί μια μαυρίλα και συνεχώς στάζει. Το φαινόμενο είναι αγνωστο από που προέρχεται αλλά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και μάλιστα υπάρχει υποψία ότι μπορεί να πρόκειται για λύματα. 

Κίνδυνος κατολίσθησης πάνω από τον Ναυτικό Όμιλο

Με την συνεχή υγρασία δημιουργείται συνεχής διάβρωση η οποία μπορεί να αποκολλήσει τα βράχια και να δημιουργηθεί άνευ προηγουμένου κατολίσθηση.

Δεδομένου ότι η σήμανση που απαγορεύει την διέλευση βρίσκεται πιο κάτω, πολύς κόσμος περνά από εκεί ανυποψίαστος όλο τον χρόνο, και ανάμεσα τους αρκετά μικρά παιδιά.

Ο κίνδυνος να έχουμε την επόμενη μεγάλη κατολίσθηση είναι σε αυτό ακριβώς το σημείο αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Όμως κανείς δεν έχει δώσει μέχρι τώρα σημασία στο πρόβλημα και στον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύεται.

Άραγε αν σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος ποιός θα φέρει την ευθύνη; Οι υπεύθυνοι δεν το έχουν επισημάνει; Οι αρμόδιοι μηχανικοί του δήμου έχουν περάσει από το σημείο να το δουν;

Κίνδυνος κατολίσθησης πάνω από τον Ναυτικό Όμιλο

Κίνδυνος κατολίσθησης πάνω από τον Ναυτικό Όμιλο

Κίνδυνος κατολίσθησης πάνω από τον Ναυτικό Όμιλο

Φωτογραφίες: Θάνος Κομνηνός