ΠολιτικήΑρχείο

Σκούπα και φαράσι κατά του παρεμπορίου στην Κορινθία, με εντολή Άδωνι

Σε σαφάρι κατά του παρεμπορίου έχει επιδοθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. Με ένα tweet ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει πως δέχθηκε καταγγελία το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου από πολίτη για παρεμπόριο στο Λουτράκι και το μήνυμα αυτό αποτέλεσε αφορμή για έλεγχο κατά τον οποίον δεσμεύτηκαν και καταστράφηκαν προϊόντα «μαϊμούδες».

Στο μήνυμά του ο πολίτης ανέφερε: «κύριε υπουργέ μπορεί να τους διώξατε από την Πατησίων αλλά σήμερα όλοι είναι στο Λουτράκι… Πάρτε λοιπόν ένα δείγμα».

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρεται ότι με εντολή του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, και μετά από καταγγελία πολίτη στο email του υπουργού, έγινε επιχείρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο Λουτράκι, αφού πρώτα ενημερώθηκαν ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Πάνος Σταμπουλίδης.

Τα προϊόντα συγκεντρώθηκαν και καταστράφηκαν.

«Το κράτος λειτουργεί πάραυτα για την προστασία του οργανωμένου εμπορίου», δήλωσε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ν. Παπαθανάσης σημειώνει σε tweet ότι το παραεμπόριο αποστερεί θέσεις εργασίας από ανέργους συμπολίτες μας και φρενάρει την ανάπτυξη.

Επίσης γνωστοποιεί ότι «με πρωτοβουλία του υπουργού έγινε συζήτηση στη ΔΕΘ με το γενικό γραμματέα κ. Σταμπολίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη νέα μεθοδολογία του υπουργείου για την αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος».