ΚοινωνίαΑρχείο

Στη μάχη κατά των κουνουπιών ο Δήμος Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει τους δημότες του πως συνεχίζει με συνέπεια το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιοχή αρμοδιότητάς του θεωρώντας το υψηλής προτεραιότητας θέμα.

Μετά τον φετινό, επιτυχημένο -όπως χαρακτηρίζεται-, θερινό κύκλο καταπολέμησης των κουνουπιών, οι υπηρεσίες του Δήμου τονίζουν πως συνεχίζουν την προσπάθεια τους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος από την  παρουσία κουνουπιών τα οποία τυχόν να προκαλέσουν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι ο αντικειμενικός σκοπός του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών του Δήμου Ναυπλιέων και βασίζεται στη μέθοδο της προνυμφοκτονίας η οποία περιλαμβάνει εβδομαδιαίες δειγματοληψίες και ψεκασμούς σε υδάτινες επιφάνειες.

Ο Δήμος Ναυπλιέων συνεργάζεται και με τους φορείς της Περιφέρειας προκειμένου τα αποτελέσματα του προγράμματος να ανταποκρίνονται στους στόχους που έχουν τεθεί. Η καταπολέμηση γίνεται σε ετήσια βάση συνεχώς και χωρίς διακοπή, με καθημερινή μέριμνα και χρήση  βιολογικών υλικών, φιλικών στο περιβάλλον.

«Η επιτυχία του φετινού προγράμματος οφείλεται σε μεγάλο μέρος και στην συμβολή των κατοίκων του δήμου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που απηύθυνε ο Δήμος, σχετικά με την λήψη και ατομικών μέτρων πρόληψης στις περιοχές που ζουν. Ειδικότερα, έγινε κατανοητό από τους δημότες ότι ορισμένες απλές πρακτικές είναι η αποφυγή δημιουργίας στάσιμων νερών καθώς  είναι εκεί που κυρίως δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.  Επομένως, κρίνεται πολύ σημαντική η συνεισφορά και η ευαισθητοποίηση όλων μας.», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων.

Για μια ακόμη φορά, με στόχο την προφύλαξή  από τα κουνούπια, συνιστάται η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας, μεταξύ των οποίων το πλέον σημαντικό είναι η αποφυγή στάσιμων νερών σε κάθε χώρο  μέσα και έξω από το σπίτι, στα μπαλκόνια, στην αυλή, στο χωράφι.