ΡεπορτάζΑρχείο

Παραλίγο νέο τροχαίο με σκύλο στο Ναύπλιο!

Ένας σκύλος νεκρός και δύο αναβάτες μηχανής στο νοσοκομείο ήταν ο απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην οδό Αγίου Ανδριανού στο Ναύπλιο. Το σκυλί πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά από τη μηχανή και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο μην καταφέρνοντας να αποφύγει την πρόσκρουση, η οποία είχε αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα.

Το πόρισμα της τροχαίας είναι αυτό που θα ρίξει φως στα αίτια του τροχαίου, καθώς ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό οφείλεται σε υπερβολική ταχύτητα ή στον πανικό του οδηγού που είδε ξαφνικά το ζώο να πετάγεται μπροστά του. Το αν το σκυλί ήταν αδέσποτο ή δεσποζόμενο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, με τις απόψεις να διίστανται.

Νεκρός σκύλος και δύο τραυματίες από τροχαίο στο Ναύπλιο

Την ίδια στιγμή ένα άλλο τροχαίο με σκύλο κόντεψε να συμβεί στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου, απέναντι από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, την ίδια μέρα! Σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα το αδέσποτο σκυλί, ήταν ξαπλωμένο επί του δρόμου, όταν ένα αυτοκίνητο παραλίγο να πέσει πάνω του και να το πατήσει. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο οδηγός φρέναρε και σταμάτησε εκατοστά πριν από το μεγαλόσωμο σκυλί.

Περίοικοι καταγγέλουν πως συχνά οδηγοί σε αυτόν τον δρόμο κινούνται με πολύ μεγάλες ταχύτητες, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κατοικημένη περιοχή που διαμένουν οικογένειες με μικρά παιδιά. Αρκετοί από τους κατοίκους είναι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων, για τα οποία τρέμουν να μην πάθουν κάτι κακό κάθε φορά που οι διερχόμενοι οδηγοί μετατρέπουν την είσοδο της πόλης σε …πίστα αγώνων!

Από την άλλη πλευρά οι ίδιοι καταγγέλουν πως τα αδέσποτα στους δρόμους είναι πολλά και σχηματίζουν συχνά πυκνά αγέλες οι οποίες κάποιες φορές κινούνται επιθετικά προς τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς, αν και σε γενικές γραμμές τα περισσότερα από αυτά είναι ήσυχα. Η παραμονή τους στους δρόμους εγκυμονεί κινδύνους και για τα ίδια τα ζώα, καθώς εκτός από την περίπτωση τροχαίου, δεν είναι λίγες οι φορές που επιχειρείται εξόντωσή τους με φόλες ή και ακόμα και με χρήση όπλων, όπως έχει καταγγελθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Φώτο Αρχείου