ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αθηνά Κόρκα: Η Πελοπόννησος έχει πολλά άλυτα θέματα σε παιδεία και πολιτισμό

Το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Παιδείας και του Πολιτισμού ανέλαβε η Αθηνά Κόρκα μετά και την ανακοίνωση των νέων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σε σχετική συνέντευξη τύπου που έγινε την Τετάρτη.

Μετά το τέλος της συνέντευξης Νίκα η κα Κόρκα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ανέλαβα σήμερα την Αντιπεριφέρεια Παιδείας και Πολιτισμού μετά από την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολλά θέματα σε αυτό τον τομέα που έχουν παραμείνει άλυτα όπως:

  • ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη των σχολικών μονάδων καθώς και η συντήρηση τους.
  • η συνεργασία με τις αρχές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και με το Υπουργείο Παιδείας για την σωστή στελέχωση των σχολείων της Περιφερειας.
  • η ανάδειξη και η προσβασιμότητα των αρχαιολογικών χωρών και των πολιτιστικών διαδρομών καθώς και η συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για την συνέχιση των σημαντικών ανασκαφών και ερευνών στον Πελοποννησιακό χώρο.
  • ο συντονισμός σε επίπεδο Περιφέρειας της οργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων της Ελλάδα 2021 για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
  • η ανάδειξη, η σύνδεση και η ανάπτυξη του πολιτισμού με τον τουρισμό και η προώθηση τους ως κοινό προϊόν.
  • η συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την σωστή προώθηση της Πελοποννήσου ως ένα πολιτιστικό και πολιτισμικό τόπο.

Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες. Ξεκινάμε δυναμικά με όρεξη για δουλειά».