ΚοινωνίαΑρχείο

Ακαθάριστα πρανή έγιναν σπίθα για φωτιά στους Φούρνους Ερμιονίδας (Pics, Vid)

Πυρκαγιά στη θέση «γέφυρα» στους Φούρνους Ερμιονίδας ξέσπασε πριν από λίγες ώρες. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και έθεσε τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την άπνοια που επικρατούσε στην περιοχή να διευκολύνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Οπως καταγγέλουν οι κάτοικοι της περιοχής τα πρανή του δρόμου δεν είχαν καθαριστεί από την Περιφέρεια που είναι υπεύθυνη γι’ αυτό. Για ποιό λόγο λοιπόν δεν ήταν καθαρισμένα τα πρανή όπως έπρεπε να είναι; Είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως γι’ αυτό η αρμόδια υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας; Πότε έγινε για τελευταία φορά καθαρισμός στο σημείο;

Ιδιαιτερα σημαντική η συνεισφορά κατοίκων του χωριού (σε λιγότερο απο δεκα λεπτα υπήρχαν στο σημείο 10-15 άτομα και ένα τρακτερ) αλλά και διερχόμενων οδηγών που την περιόρισαν μέχρι να έρθουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα αιτια αποδιδονται αρχικά σε αστοχία τροχού τρέιλερ και επακόλουθη επαφή της ζάντας με το οδόστρωμα που προκάλεσε και την πυρκαγιά λόγω των έντονων σπινθήρων. 

Φωτια στους Φουρνους Ερμιονίδας

Φωτια στους Φουρνους Ερμιονίδας

Φωτια στους Φουρνους Ερμιονίδας

Φωτογραφίες και βίντεο από τους Ιχνηλάτες Ερμιονίδας.