Site icon Αρχείο anagnostis.org

Τα χρόνια περνούν και ο έντυπος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ μένει…

Τα χρόνια περνούν και ο έντυπος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ μένει...

17 Σεπτέμβρη 1997 ήταν όταν τυπωνόταν το πρώτο τεύχος της εφημερίδας ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. Το τυπογραφείο που είχε επιλεγεί πρώτη φορά τύπωνε εφημερίδα και μάλιστα σε μεγάλο τιράζ.

Τα σχέδια για να μπει χρώμα στο πρώτο φύλλο της καινούργιας εφημερίδας που ξεκινούσε τότε, ναυάγησαν. Χρειάστηκαν δύο 24ωρα για να καταφέρει η εφημερίδα να τυπωθεί έστω ασπρόμαυρη. Σκόρπιες σελίδες, τις οποίες προσπαθούσαν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες και οι συντάκτες να συνθέσουν με το χέρι, ξενύχτια για να γίνει η πρώτη ταξινόμηση και να πάνε τα δέματα στο ταχυδρομείο. Η εφημερίδα τελικά κυκλοφόρησε έστω με μια μέρα καθυστέρηση.

Παρά τις δυσκολίες της πρώτης φοράς, ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ έγινε αποδεκτός από τους αναγνώστες του και γρήγορα κατέκτησε την αγορά.

Όχι λόγω του χρώματος που μπήκε στο αμέσως επόμενο τεύχος – πρωτοπορία για επαρχιακή εφημερίδα εκείνη την εποχή -, αλλά για την ύλη του και το σεβασμό σε όσους έπιαναν την εφημερίδα στα χέρια τους να την διαβάσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΔΩ

Με τα χρόνια ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ έγινε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και σήμερα 17 Σεπτέμβρη μετά από χρόνια ανελλιπούς πορείας σβήνει κεράκια.
Το anagnostis.org εύχεται στην εφημερίδα να τα χιλιάσει. 

Το editorial του πρώτου τεύχους:

 

ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

(στα τελευταία τεύχη έχουν πρόσβαση μόνο οι συνδρομητές. Τα παλαιότερα τεύχη είναι ελεύθερα για κατέβασμα)

Ο «Αναγνώστης Πελοποννήσου», είναι εβδομαδιαία εφημερίδα με έδρα το Ναύπλιο. Κυκλοφορεί ανελλιπώς από το Σεπτέμβριο 1997, κάθε Πέμπτη, σε συνδρομητές μέσω ΕΛ.ΤΑ., αλλά και δικού του δικτύου διανομής, όπως και στα περίπτερα μέσω του Αθηναϊκού πρακτορείου διανομής τύπου «ΑΛΕΑΤΥΠΟΣ». Επίσης διαβάζεται και ηλεκτρονικά από τους συνδρομητές του portal anagnostis.org.
Ο «Αναγνώστης Πελοποννήσου» διαθέτοντας έμπειρο επιτελείο μόνιμων επαγγελματιών ή έκτακτων συνεργατών έχει ποικίλη ύλη, και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα. Σε κάθε φύλλο υπάρχουν έρευνες και ειδικές σελίδες για τη γυναίκα, το παιδί, ιατρικά θέματα, ιστορικά κείμενα, αρθρογραφία.
 

Exit mobile version