ΚοινωνίαΑρχείο

Τι συμβαίνει στο στρατόπεδο με τους μετανάστες

Συνοδεία αστυνομικής δύναμης και εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ έφτασαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι πρώτοι μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου και την ανοιχτή δομή που δημιουργείται εκεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Μία δομή που αποφασίστηκε από το Υπουργείο ερήμην των τοπικών αρχών και φορέων. Τα λεωφορεία που μετέφεραν τους μετανάστες έφτασαν από την πίσω πύλη του στρατοπέδου για να μην τραβήξουν τα αδιάκριτα βλέμματα των περιοίκων, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους γι’ αυτή την εξέλιξη. 

Στην δομή φιλοξενίας φιλοξενούνται αυτή την στιγμή 269 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων είναι και 98 παιδιά που απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία κατά την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πλατεία Βάθης.

Ήδη στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου μεταφέρθηκαν 118, ενώ καθ’ οδόν είναι άλλοι 73 και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ο οποίος έκανε δηλώσεις στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Ηλέκτρα», λέγοντας: 

«Ήρθα στο στρατόπεδο με το Διευθυντή Ασφαλείας για να δω και να έχω αντίληψη για τις συνθήκες που θα έχουν οι καινούργιοι μετανάστες 60 τον αριθμό, που ήρθαν στην Κόρινθο. Είναι ανοιχτή δομή, είναι ελεύθερη η φωτογράφηση και η επίσκεψη στο χώρο, μπορείτε να δείτε και εσείς πως δεν είναι οι συνθήκες οι ιδανικές, είναι σκηνές, δεν είναι τολ όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Είναι πρόχειρη κατασκευή, υπάρχουν χημικές τουαλέτες, μια βρύση με πόσιμο νερό. Εκείνο που είναι σημαντικό και το είδα, είναι οτι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέρμανση οπότε δεν είναι καθόλου σίγουρο οτι τους χειμερινούς μήνες θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι εδώ. Μιλάμε για μια μεταβατική κατάσταση άρα τα παιδιά που είναι αρκετά, το 1/3 είναι μικρά παιδιά, δεν θα χρειαστούν σχολεία ή να βρουν εργασία αυτοί οι μετανάστες. Θα επικοινωνήσω ξανά με όσους πρέπει και θα δούμε πως θα εξελιχθεί, είμαι εδώ γιατί έπρεπε να έχω ιδία αντίληψη του θέματος».