ΚοινωνίαΑρχείο

Ο πεζόδρομος που πλακοστρώθηκε γίνεται πιάτσα ταξί

Πιάτσα ταξί γίνεται ο πεζόδρομος που πλακοστρώθηκε επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο. Ήδη μπήκαν σχετικές πινακίδες και άρχισαν να σταθμεύουν εκεί τα πρώτα ταξί.

Αφαιρέθηκαν επίσης κάποια από τα κολωνάκια που απέτρεπαν την είσοδο αυτοκινήτων. Ωστόσο οι πινακίδες επιτρέπουν την διέλευση και στάθμευση μόνο των ταξί και όχι άλλων οχημάτων.

Πιάτσα ταξί Ναύπλιο

Κατά την προεκλογική περίοδο το σημείο πλακοστρώθηκε, ενώ νωρίτερα, και για αρκετό καιρό ήταν με χώμα λόγω των αρχαίων που είχαν βρεθεί ακριβώς από κάτω. Η αρχαιολογική υπηρεσία δεν επέτρεπε στον Δήμο Ναυπλιέων να κάνει κάποια παρέμβαση μέχρι πρότινος, με το πρόβλημα να λύνεται τελικά.

Πλέον ο πεζόδρομος προετοιμάζεται για τη νέα του χρήση που θα είναι εκτός από την διέλευση πεζών, η εξυπηρέτηση των επιβατών των ταξί, αποσυμφορίζοντας έτσι εν μέρει την οδό Ανδρέα Συγγρού, η οποία ταλαιπωρείται επί σειρά ετών από την στάθμευση των ταξί και ακριβώς απέναντι των λεωφορείων.

Πιάτσα ταξί Ναύπλιο

Θετική εξέλιξη, όχι όμως αρκετή. Επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η απομάκρυνση του σταθμού των ΚΤΕΛ από το σημερινό σημείο και η μεταφορά του εκτός κέντρου, όπως επιτάσσει η λογική.