ΡεπορτάζΑρχείο

40χρονη «κροκοδειλάκιας» στο Ναύπλιο

Συνελήφθη, χθες (21.9.2019) το βράδυ, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Ναυπλίου, 40χρονη.

Η συλληφθείσα κατείχε ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (ΣΙΣΑ) που αποκαλέιται αλλιώς και «κροκόδειλος», και 2,5 ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν. 

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Η «κοκαΐνη των φτωχών»

Οξέα μπαταρίας και μεθαμφεταμίνη είναι τα συστατικά της «σίσα», της «κοκαΐνης των φτωχών» το οποίο αποκαλούν και «κροκόδειλο». Η χρήση του ναρκωτικού συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα, καθώς το θανατηφόρο μίγμα είναι ιδιαίτερα φθηνό.

Οσοι δεν έχουν λεφτά για κοκαΐνη και ηρωίνη στην Ελλάδα, καταφεύγουν όλο και πιο συχνά στο φτηνό ναρκωτικό σίσα. Οι χρήστες καπνίζουν την ουσία σε γυάλινο σωλήνα ή κάνουν ενδοφλέβια ένεση. Μια δόση κοστίζει από ένα έως και δύο ευρώ. Η παρασκευή του, καθώς και η εύρεση των συστατικών είναι πολύ εύκολη.

Η σίσα είναι είδος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, αλλά γίνεται με μη καθαρά υλικά. Το λάδι κινητήρα, τα οξέα μπαταρίας, αλλά και το θειικό οξύ είναι μερικά από τα συστατικά του μίγματος. Είναι φτηνά και η πρόσβαση σε αυτά πολύ εύκολη. Ολα αυτά διαμορφώνουν τις συνθήκες για ένα θανατηφόρο ναρκωτικό.