ΑθλητισμόςΑρχείο

Δεύτερος ο Σταύρος στο Aquathlon

Ο Δήμος Επιδαύρου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η εταιρεία whynot διοργάνωσαν στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019 την αθλητική εκδήλωση Epidavros Action 2019 με κέντρο την Αρχαία Επίδαυρο. Πρόκειται για διοργάνωση η οποία έχει διεξαχθεί το 2014, 2017, και 2018 με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας το δικό της στίγμα στην τριαθλητική κοινότητα.

Οι φετινές ιδιαιτερότητες είναι υπήρξαν δρομικά events, ενώ το Endurance  – (Triathlon Extreme HALF) θα πραγματοποιείται πλέον κάθε δύο χρόνια λόγω του μεγάλου αριθμού των εθελοντών που απαιτούνται.

Σμυρλής

Οι φετινοί αγώνες  σημαδεύτηκαν από την παρουσία του δικού μας αθλητή Σταύρου Σμυρλή ο οποίος κατέλαβε την Δεύτερη θέση στο Aquathlon στη κατηγορία μου στο Epidavros Action 2019

Σμυρλής

Το άθλημα του aquatlon αποτελείται από μια συνεχή, δύο στάδια αγώνα που περιλαμβάνει την κολύμβηση ακολουθούμενη από το τρέξιμο . Ένα aquatlon ονομάζεται επίσης “aquaton”. Οι οργανισμοί επιβολής κυρώσεων του ΤΕΑΤ και των ΗΠΑ χρησιμοποιούν συνήθως τον όρο aquatlon.

Σμυρλής

Το Aquathlon γενικά ακολουθεί τις αποστάσεις του τριαθλικού, αλλά υπάρχει μεταβλητότητα. Κυρίως ανοιχτό νερό, αλλά υπάρχουν μερικά σπριντ / σπριντ με βάση την πισίνα.

Οι πρότυπες αποστάσεις ITU “ζεστού νερού” είναι 2.5km, 1000m κολύμπι, 2.5km τρέξιμο. Εάν η ονομαστική θερμοκρασία του νερού είναι κάτω από τους 22 ° C, τότε γίνεται κολύμβηση για κολύμβηση 1000m και ένα μόνο 5km. Οι αποστάσεις “μεγάλου μήκους” είναι 2000μ. Και 10χλμ. Όταν η ονομαστική θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή (περίπου 16 ° C) τότε η πορεία μπορεί να μειωθεί και ενδεχομένως να ακυρωθεί..

Σμυρλής