Η Κατερίνα Γραμματικού μας μεταφέρει στους τόπους του κρασιού στην Πελοπόννησο

Με αφορμή την ιστορική διαδρομή «Σπάρταθλον» η οποία γίνεται κάθε χρόνο, στο τέλος του Σεπτέμβρη, παρουσιάζεται «Ένας εναλλακτικός ταξιδιωτικός οδηγός οινοτουριμού – αγροτοτουρισμού για την Πελοπόννησο». Πρόκειται για το βιβλίο της Κατερίνας Γραμματικού που αναφέρεται στη διαδρομή του Φειδιππίδη στους δρόμους του κρασιού με οδηγό τον Παυσανία.

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να μας μεταφέρει στους τόπους του κρασιού στην Πελοπόννησο ακολουθώντας τα ίχνη των αρχαίων διαδρομών. Ο αναγνώστης θα γνωρίσει τους δρόμους του Διονύσου κυρίως στην διαδρομή Νεμέας και Μαντινείας, τα προϊόντα και τα εξαιρετικά κρασιά τους με μια διάθεση λευκού και ερυθρού. Ο οδηγός ακολουθεί τα βήματα του Φειδιππίδη και των σύγχρονων δρομέων του Σπάρταθλου πατώντας πάνω στους δρόμους που περπάτησε ο περιηγητής Παυσανίας, ώστε να γνωρίσει τους αρχαίους δρόμους της Πελοποννήσου και να ανακαλύψει την πλούσια μυθολογία, ιστορία και αρχαιολογία της γης του Πέλοπα.

Παρουσιάζεται στο Ναύπλιο ο εναλλακτικός ταξιδιωτικός οδηγός της Κατερίνας ΓραμματικούΟι αμπελώνες ανάμεσα στη Νεμέα και την Αργολίδα

O εναλλακτικός αυτός οδηγός είναι μια πρωτότυπη ματιά σε ένα ελκυστικό θέμα, που η συγγραφέας παρουσιάζει με αισθαντικότητα, αναδεικνύοντας τη μαγεία που εξακολουθεί και ασκεί η περιήγηση και η περιδιάβαση στα τα αρχαία μονοπάτια στον σύγχρονο αναγνώστη με την συνοδεία του κρασιού που πάντα μας λέει την αλήθεια. Άλλωστε για τους Ρωμαίους το κρασί λέει πάντα αλήθειες. In vino veritas…

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Χαρ.Τζιαμπάση, εκ μέρους του Διεθνούς Κέντρου Μελετών της Πομπηίας και της Μεσογείου.

Παρουσιάζεται στο Ναύπλιο ο εναλλακτικός ταξιδιωτικός οδηγός της Κατερίνας Γραμματικού
Ο ναός του Δία στη Νεμέα

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν φοιτήτριες του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την μουσική επένδυση της βραδιάς επιμελείται με την κιθάρα του ο Κωνσταντίνος Κουμάκης.

Η παρουσίαση θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (7.30 μμ), στον πολιτιστικό χώρο «Ουρανοκατέβατο» (Οθωνός 7, Ναύπλιο) με συνδιοργανωτή το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Λόγος (Άργους 12, Ναύπλιο). Τα γραφικά επιμελήθηκαν στο χαρτοπωλείο του Ν. Διαμαντάκου, (Κιλκίς 5,Ναύπλιο).

Η βραδιά θα κλείσει με γευσιγνωσία κρασιών από οινοποιεία της περιοχής Άργους και Νεμέας.

Παρουσιάζεται στο Ναύπλιο ο εναλλακτικός ταξιδιωτικός οδηγός της Κατερίνας Γραμματικού

Λόγος

Η Κατερίνα Γραμματικού ζει στο Ναύπλιο. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών τμήμα Οικονομικό της Νομικής και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο ΕΑΠ-Πατρών, Διοίκηση στον Τουρισμό. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αργολίδας. Από το 2007 ασχολείται συστηματικά με την συγγραφή. Έχει εκδώσει το e-book “Αυτόπτες μάρτυρες σε μια γευσιγνωσία» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα easy-writer.gr, το «η Εκπαίδευση ενηλίκων στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης»(2015-εκδ. Bookstars), την συλλογή διηγημάτων «ΡΟΜΠΕΝ» (2018) εκδ. Όστρια), Ενώ περιμένουμε στο προσεχές διάστημα το επόμενο βιβλίο της από της εκδόσεις Κομνηνός. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα για το σύγχρονο θέατρο.

Παρουσιάζεται στο Ναύπλιο ο εναλλακτικός ταξιδιωτικός οδηγός της Κατερίνας Γραμματικού
Κλήμα ροδίτη από το Μαλανδρένι Άργους

Παρουσιάζεται στο Ναύπλιο ο εναλλακτικός ταξιδιωτικός οδηγός της Κατερίνας Γραμματικού
Αγιωργίτικο κλήμα στην περιοχή της Νεμέας