ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τα πάνω κάτω για να σωθούν τα αρχαία στο Γύρο της Αρβανιτιάς

Οι σημαντικές αρχαιότητες που υπάρχουν στον Βράχο της Ακροναυπλίας και οι πρόσφατες κατολισθήσεις φέρνουν τα πάνω κάτω στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπλιέων 2019, με παρέμβαση του Συμβουλίου Κοινότητας.

Να σημειωθεί ότι η παρέμβαση του Συμβουλίου Κοινότητας έρχεται μετά την επίσκεψη στο Ναύπλιο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου και του δημοσιεύματος του αρχαιολόγου Χρήστου Πιτερού με τίτλο: «Πως κατέρρευσε το Ενετικό τείχος της Ακροναυπλίας» στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (αναδημοσιεύτηκε και στο anagnostis.org, αλλά και σε πολλά άλλα ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει γεωλογική μελέτη του ΙΓΜΕ από το 2010. Ωστόσο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας, θα συζητηθεί εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο για τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ναυπλιέων του έτους 2019, με την ένταξη σε αυτό νέας μελέτης με τίτλο:

α) «Σύνταξη οριστικής μελέτης εφαρμογής και τευχών δημοπράτησης του έργου για την ευστάθεια των βραχωδών πρανών κατά μήκος του «Γύρου της Αρβανιτιάς»

β) Την άμεση αποστολή εγγράφου – αιτήματος προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για να τεθούν από αυτήν οι όροι του έργου, αφού στον Βράχο της Ακροναυπλίας υπάρχουν σημαντικές αρχαιότητες.

γ) τη σύναψη Προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή Νομού Αργολίδας για τη μέσω αυτής γρήγορη ανάθεση της μελέτης.

Η συνεδρίαση με τα σοβαρά αυτά θέματα που συγκαλεί ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός θα γίνει την Παρασκευή στις 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Ναυπλίου.