Site icon Αρχείο anagnostis.org

Τα mega yachts θα διαλέξουν Ναύπλιο ή Καλαμάτα;

Mediterranean Yacht Show

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο δημαρχείο Καλαμάτας σχετικά με την επικαιροποίηση του master plan του λιμανιού της πόλης το οποίο προβλέπει μια σειρά παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των εγκαταστάσεων.  

Σε αυτήν μετείχαν εκπρόσωποι της αναδόχου κοινοπραξίας μελετητών, ο Δήμαρχος, αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, το προτεινόμενο master plan έχει τροποποιηθεί ως εξής:

Οι μελετητές καταθέτουν, επίσης, προτάσεις για τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης στη χερσαία ζώνη.

Το προτεινόμενο master plan θα εισαχθεί προς γνωμοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, ενώ έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να εγκριθεί από την ΕΣΑΛ και αναμένεται να συζητηθεί εκεί τον Οκτώβριο, παρουσία εκπροσώπου του Λιμενικού Ταμείου.

Από την άλλη ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο εκβάθυνσης στο λιμάνι του Ναυπλίου, το οποίο αναμένεται να πάρει και νέα παράταση, ενώ ο διαγωνισμός για τη Μαρίνα πήρε ήδη παράταση, όπως γνωστοποίησε η Περιφέρεια. 

Παράλληλα στο αντίστοιχο Master Plan του Ναυπλίου περιλαμβάνονται μια σειρά από προτεινόμενα έργα για τη βελτίωση του λιμανιού με τον ίδιο στόχο, δηλαδή την προσέλκυση της κρουαζιέρας και την παραμονή Mega Yachts, εφόσον υλοποιηθεί το πολυπόθητο έργο της μαρίνας.

Κοινό σημείο ότι και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται να έχει υποτιμηθεί ο εμπορικός χαρακτήρας που θα μπορούσε να έχει το λιμάνι, καθώς οι μελλοντικές παρεμβάσεις αφορούν κυρίως το τουριστικό κομμάτι.

Exit mobile version