ΚοινωνίαΑρχείο

Δρομολόγησαν την δρομολόγηση για την λύση στην Αρβανιτιά

Χωρίς καμιά προσέγγιση στα αίτια που οδήγησαν σε νέα κατολίσθηση μέσα σε δύο συνεχόμενα χρόνια το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων ενέκρινε χτες την «τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί η εκπόνηση των μελετών για την προστασία του «Γύρου της Αρβανιτιάς».

Με άλλα λόγια, ενέκρινε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος με βάση το οποίο θα επιδιωχτεί, να βρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται για να εκπονηθούν οι μελέτες για τον Γύρο της Αρβανιτιάς. Αφού γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να ετοιμαστεί και να εγκριθεί η τελική μελέτη και ο προϋπολογισμός του έργου. Στην συνέχεια θα αναζητηθεί στο που θα ενταχθεί το έργο και αφού ολοκληρωθεί ένας ακόμα γραφειοκρατικό κύκλος ελέγχων νομιμότητας θα γίνει διαγωνισμός. Κι αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε ενστάσεις σε ένα χρόνο θα ξεκινήσουν τα έργα.

Έπιασαν τόπο οι πιέσεις για τον Γύρο της Αρβανιτιάς

Λογικό επομένως ήταν αυτό που επεσήμανε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ότι «όσο το επιτρέπουν φυσικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, προχωρά τη μελέτη με εξειδικευμένο επιστήμονα και την ομάδα αυτού».

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι η απαγόρευση ίσχυε από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν κλιμάκιο του ΙΓΜΕ είχε επισκεφθεί την περιοχή στον γύρο της Αρβανιτιάς (στις καμάρες) στο Ναύπλιο όπου είχε γίνει κατολίσθηση. Εννιά χρόνια μετά βρισκόμαστε ξανά στο μηδέν.

Το θέμα είναι τι γίνεται μέχρι την ολοκλήρωση του έργου με την διαδρομή της Αρβανιτιάς;