ΚοινωνίαΑρχείο

Σε απεργία καλεί το Εργατικό κέντρο Ναυπλίου

Σε απεργία καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου – Ερμιονίδας, στις 2 Οκτωβρίου, ζητώντας από ολα τα εργατικά σωματεία να συμμετάσχουν. Ήδη έχουν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπλίου και το Σωματείο Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων – Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου, και λογικά θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ανακοινώσεις από άλλα σωματεία.

Η πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου: 

Απεργία

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπλίου:

«Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου  Ναυπλίου – Ερμιονίδας για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 2ης Οκτωβρίου αποφασίσαμε να συμμετέχουμε.

Δυστυχώς ένα σύνολο άρθρων που περιλαμβάνει το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο μας βρίσκει αντίθετους.

Ο θεσμός των Ελεύθερων Συλλογικών Συμβάσεων  Εργασίας μέχρι τώρα ρύθμιζε την κανονικότητα των εργασιακών σχέσεων, η εισαγωγή όμως εξαιρέσεων στην ουσία υπονομεύουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και ουσιαστικά εμποδίζουν τόσο την επεκτασιμότητα, όσον και την δυνατότητα μονομερώς προσφυγής στην διαιτησία με συνέπεια την απαξίωση του ΟΜΕΔ.

Τα σημεία στο σχέδιο νόμου που αφορούν την καταπολέμηση της «μαύρης» και υποδηλωμένης εργασίας με γνώμονα της στήριξης της πλήρης απασχόλησης θα έχουν πιστεύουμε θετικό αντίκτυπο στην λειτουργία της αγοράς εργασίας».

Σωματείο Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων – Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου:

«Το Σωματείο Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων – Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτωβρίου 2019, ενάντια στο εργασιακό και ασφαλιστικό σχέδιο νόμου που φέρνει η Κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθώς και για την συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

– Να αποκατασταθεί η δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων.

– Άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε. στον Επισιτισμό.

– Επαναφορά των βαρέων και Ανθυγιεινών στις ειδικότητες που καταργήθηκαν και ένταξη και σε άλλες ειδικότητες.

– Να καταργηθεί η ικανότητα των ενώσεων προσώπων να συνάπτουν επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε.

– Να αυστηροποιηθούν οι ποινικές κυρώσεις του άρθρου 21 του Ν.1876/1990.

– Να αποκατασταθούν οι ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις και στο χώρο των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

– Επαναφορά απονομής εφάπαξ λόγω 20ετίας».