ΠολιτικήΑρχείο

Θα μπλοκάρει το ΚΙΝΑΛ τη συνεργασία Μπουντρούκα – Νίκα;

Έντονο προβληματισμό και ανοιχτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαφαινόμενη συνεργασία Μπουντρούκα – Νίκα, μεταξύ στελεχών του ΚΙΝΑΛ στην Πελοπόννησο. Ήδη μέλη του Κινήματος Αλλαγής από Αργολίδα και άλλους νομούς της Περιφέρειας έχουν εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις τους μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πονοκεφαλιάζοντας την βάση του Κόμματος. 

Γι’ αυτό τον λόγο συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου του Κινήματος Αλλαγής, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στην Τρίπολη, παρουσία του γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη , με κύριο θέμα το ενδεχόμενο συνεργασίας της παράταξης «Πελοποννησιακή Συμμαχία» με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουντρούκα, με την περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα.

Στη συνάντηση θα μετάσχουν οι βουλευτές του κόμματος στην Περιφέρεια, οι Νομαρχιακές Επιτροπές και οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στην ανακοίνωση Μπουντρούκα μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι η παράταξη της οποίας ηγείται: «Δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμία προγραμματική σύγκλιση με την παράταξη της νέας περιφερειακής αρχής, διότι θέλει να προστατεύσει το δικαίωμα της αυτονομίας της παράταξης, αλλά και να διασφαλίσει την ελευθερία έκφρασης των εκλεγμένων μελών της μέσα στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου».

Και συμπλήρωνε: «Στο πλαίσιο της αρχικής μας δέσμευσης και εξαγγελίας για συνεργασία με τη νέα περιφερειακή αρχή, που θα επιλεγεί, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την ουσιαστική συμβολή μέσα από θέσεις ευθύνης των μελών της παράταξή μας προς όφελος των πολιτών της Πελοποννήσου, ξεκαθαρίζοντας ότι η παράταξή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συναινεί σε αυτά που πιστεύει ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση με βάση τις αρχές μας και θα καταψηφίζει τα υπόλοιπα».