ΆρθροΑρχείο

Η Αργολίδα …αγναντεύει το νοσοκομείο της Μεσσηνίας

Αν υπάρχει βούληση η μελέτη γίνεται. Όμως υπάρχει; Η Αργολίδα έχει ανάγκη για ένα Νοσοκομείο, από τη στιγμή που υπάρχουν πόροι στο ΠΕΠ. Όμως κανείς δεν ασχολείται. Ανικανότητα ή σκοπιμότητα;

Πού θα δοθεί προτεραιότητα; Θα χαθεί και αυτή η ευκαιρία; Πότε ασχολήθηκε τελευταία φορά κανείς για να ιεραρχηθούν οι ανάγκες;

Έτσι, τα έργα εντάσσονται με τη λογική: όποιος φτάσει πρώτος πήρε και χρηματοδότηση.
Την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του έργου προσθήκης ορόφου 1.000 τ.μ. πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, ενέκρινε την Παρασκευή, στη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο, ο περιφεριάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο Γ. Μπέζος του παρουσίασε έτοιμη μελέτη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ώριμο έργο, εξαιρετικά σημαντικό για την χωροταξία του Νοσοκομείου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο κος Νίκας, ζήτησε από τον διοικητή να ετοιμάσει άμεσα τον φάκελο ένταξης, καθώς αναμένεται το επόμενο διάστημα να δημοσιευθεί σχετική πρόσκληση από την διαχειριστική αρχή, παρατηρώντας ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα για τον τομέα της υγείας και όποιος φέρνει μελέτες, το έργο θα εντάσσεται αμέσως.