ΚοινωνίαΑρχείο

Σε νιρβάνα η Αργολίδα για το μεταναστευτικό

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετατραπεί το Στρατόπεδο Καλαμάτας σε Κέντρο φιλοξενίας Μεταναστών, ο Περικλής Μαντάς με δηλώσεις του στο messinialive.gr.

Όπως σημειώσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ μετά τη συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σχέδιο για μετατροπή του Στρατοπέδου Καλαμάτας σε Κέντρο Μεταναστών».

Ο Περικλής Μαντάς αναφέρθηκε επίσης στη στρατηγική της Κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό, λέγοντας πως το νομοσχέδιο θα λύσει τα όποια προβλήματα τώρα υπάρχουν, καθώς θα περιοριστούν οι ροές, και θα γίνονται περισσότερες επαναπροωθήσεις.

Έχει τρεις στόχους το νέο νομοσχέδιο, όπως σημείωσε: «όσο το δυνατόν λιγότεροι να φεύγουν από τις χώρες τους, όσο το δυνατόν λιγότεροι να καταφθάνουν στη χώρα μας, και όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο να παραμένουν οι άνθρωποι αυτοί στη χώρα μας»

Έκανε λόγο για σαφές μήνυμα που θα φύγει προς τους διακινητές ότι “η Ελλάδα τελείωσε ως χώρα διέλευσης μεταναστών. Αυτό ότι η χώρα μας είχε καταστεί παγκόσμιος μαγνήτης μεταναστών από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πλέον τελειώσει”.

Να σταματήσει να αντιμετωπίζεται το λιμάνι της Καλαμάτας ως άτυπο hot spot:

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, μετά και τη συνάντησή της με το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, για το θέμα της συχνής μεταφοράς παράτυπων μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας, θέτει ζητήματα προσωπικού του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, ενώ διευκρινίζει ότι θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της αν συνεχίσει να αντιμετωπίζεται το Λιμάνι της Καλαμάτας ως άτυπο «hot spot».
 
Η Ένωση κάνει λόγο για συστηματική άδικη αντιμετώπιση των μελών της και εκφράζει την αγανάκτησή της γιατί το λιμάνι της Καλαμάτας έχει αναδειχθεί σε άτυπο «hot spot», και έχει γίνει λιμένας υποδοχής παράτυπων μεταναστών σχεδόν για όλη την Πελοπόννησο, αφού οι ιθύνοντες του Λιμενικού αποκλείουν όλα τα άλλα πλησιέστερα λιμάνια, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται.

«Η πρακτική αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνονται σημαντικά τα στελέχη, αφού παράλληλα έχει αποδυναμωθεί η δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας με μείον 9 στελέχη αποσπασμένα προς ενίσχυση των υπηρεσιών του Ανατολικού Αιγαίου. Δυστυχώς, η μέριμνα της Υπηρεσίας για το Νομό Μεσσηνίας είναι πλημμελής, αφού αντιμετωπιζόμαστε σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού. Ήδη, στο Λιμεναρχείο Πύλου στέλεχος έχει ένα χρόνο και πλέον μετάθεση, η οποία δεν εκτελείται λόγω μη πρόνοιας αντικαταστάτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ένωση δηλώνει πως θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις προκειμένου να προφυλαχτούν τα μέλη της, ενώ θα ενώσει την φωνή της και με τους τοπικούς φορείς, καθώς οι εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Καλαμάτας για φιλοξενία παράτυπων μεταναστών είναι ανεπαρκείς.

Ο απόλυτος εφησυχασμός στην Αργολίδα

Και ενώ στην Καλαμάτα οι τοπικοί άρχοντες και οι βουλευτές του νομού έχουν ήδη κινητοποιηθεί και συνεργάζονται στενά προκειμένου να δουν πως θα αντιμετωπίσουν το επερχόμενο κύμα μεταναστευτικών ροών, αλλά και πως θα αποτρέψουν την μετατροπή του ενεργού στρατοπέδου τους σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, στην Αργολίδα οι τοπικοί άρχοντες και βουλευτές εμφανίζουν μηδενική αντίδραση, κανένα ραντεβού μεταξύ τους, καμία κίνηση, σα να μην τους αφορά καθόλου το θέμα. 

Την ίδια στιγμή κανείς δεν έχει σπεύσει να διαψεύσει την τελευταία είδηση περί πιθανής μετατροπής -και μάλιστα ως προτεραιότητα- του στρατοπέδου του Ναυπλίου σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να είναι ο μόνος που παλεύει να πάρει μέρος του ΚΕΜΧ για λογαριασμό του προκειμένου να στεγάσει εκεί υπηρεσίες της Περιφέρειας, και μάλιστα με κρατική χρηματοδότηση.