ΕυρώπηΑρχείο

Εξαπλώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε όλη την Ελλάδα ο Τσουτσοπλίδης

Στόχος του είναι να εξαπλώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε όλη την Ελλάδα ο νέος Επικεφαλής του Γραφείου της ΕΕ Αθήνας Κώστας Τσουτσοπλίδης.

Όπως δήλωσε στο anagnostis.org «Το Γραφείο του Ε. Κ. της Ελλάδας, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην επικοινωνία των Ελλήνων πολιτών, με τον κορυφαίο θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος συνεισφέρει συστηματικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ευρωπαίων πολιτών, καθώς και στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων.

Θα συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε έντονα όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα».

Ο κος Τσουτσοπλίδης από χθες είναι και επισήμως Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με απόφαση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ  Σασσόλι.

Ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης διετέλεσε Eκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου από το 2011 και συντονιστής της θεσμικής προεκλογικής εκστρατείας του ΕΚ στην Ελλάδα για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του Μαΐου 2019.

Επιπλέον υπήρξε στέλεχος του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1994, εργάστηκε στο Ecofin κατά την περίοδο της δημιουργίας του ευρώ (1994-1998), στις διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση (1998-2003), στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα για τις Δημοσιονομικές Προοπτικές (2003-2004) και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (2011).

Στην Ελλάδα ήταν Γενικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (2006-2009) και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (2004-2006).

Είναι Διδάκτορας Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο.