ΕκδηλώσειςΑρχείο

Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου στο 2019

192 χρόνια μετά αναβιώνουν οι στιγμές που άλλαξαν τον ρού της ιστορίας και οδήγησαν στην σύσταση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Σειρά πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στην Πύλο την εβδομάδα εορτασμού της Εθνικής Επετείου με αποκορύφωμα την Αναπαράσταση της Ναυμαχίας στις 19 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ως το υπ’ αριθμόν ένα πολιτιστικό γεγονός του Δήμου Πύλου Νέστορος με τεράστια απήχηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ναυαρίνεια 2019

Ναυαρίνεια 2019

Τα «Ναυαρίνεια» παραδοσιακά αποτελούσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου στην επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Το αποκορύφωμα των εορτασμών αποτελεί η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, με συμμετοχή πραγματικών ιστιοφόρων, συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, και την ανατίναξη ομοιώματος της Ναυαρχίδας του Τουρκοαιγυπτιακού στόλου.

Ναυαρίνεια 2019

Μια γιορτή που τιμά την ιστορία όλων των εθνών που συμμετείχαν, αλλά και των ανθρώπων που πέρασαν στην αθανασία βάζοντας την σφραγίδα για την ίδρυση του σύχρονου Ελληνικού Κράτους.

Το εθιμοτυπικό θα πραγματοποιηθεί με την καθιερωμένη Παρέλαση την Κυριακή 20 Οκτωβρίου που θα αποτελέσει και την αυλαία των εκδηλώσεων.

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Ναυαρίνεια 2019

Ναυαρίνεια 2019

Ναυαρίνεια 2019