ΠολιτικήΑρχείο

Καταγγέλλουν συναλλαγή Δέδε με Χρυσή Αυγή στην Περιφέρεια

Σοβαρή καταγγελία για «συναλλαγή» του επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Γιώργου Δέδε, με τον εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής», καταγγέλλουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγας της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου». Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του κου Δέδε.

Εντύπωση προκαλεί η λέξη «συναλλαγή» που χρησιμοποιούν οι καταγγέλλοντες, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Αναφέρουν στην καταγγελία τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι: 

«Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κ. Γ. Δέδες, προκειμένου να μην εκλεγεί ως αντιπρόσωπος στη Γ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ. ή ο κ. Μπουντρούκας ή ο κ. Γόντικας ή ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θ. Πετράκος, δεν δίστασε να συναλλαγεί με τον εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» ο οποίος στήριξε με την ψήφο του την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να εκλέξει δύο αντιπροσώπους στην Γ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ. 

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι αποκαλυπτικά. 

Η παράταξη του κ. Νίκα 16 ψήφους (όσοι ήταν οι παρόντες σύμβουλοί της, διότι απουσίαζε ένας), η παράταξη του κ. Τατούλη 17 ψήφους (όσοι είναι οι σύμβουλοί της), η παράταξη του κ. Μπουντρούκα 2 ψήφους, η παράταξη του κ. Γόντικα 2 ψήφους, η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» 2 ψήφους, 1 άκυρο ο κ. Κάτσαρης (όπως δήλωσε δημόσια) και η παράταξη του κ. Δέδε πήρε 9 ψήφους (7 παρόντες σύμβουλοί της και η κ. Λυμπεροπούλου το άθροισμα είναι 8), συνεπώς η 9η ψήφος ανήκει στον εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής».

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε παράδειγμα προς μίμηση στη στάση της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, η οποία συναλλάχτηκε με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στο Σύνδεσμο Ύδρευσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τον υποκριτικό αντιφασισμό του ΣΥΡΙΖΑ».