ΡεπορτάζΑρχείο

Περνούν από τη μισογκρεμισμένη γέφυρα, με κίνδυνο της ζωής τους

Με κίνδυνο ζωής από ενδεχόμενη περαιτέρω κατάρρευση της γέφυρας που παρέσυρε πέρσι ο Ζορμπάς, συνεχίζουν να διασχίζουν τη γέφυρα της φωτογραφίας, όσοι μετακινούνται προς και από την Βελανιδιά και την Ανδρίτσα. Τμήμα του δρόμου παρασύρθηκε και η διερχόμενη κυκλοφορία διεξάγεται έκτοτε από το κομμάτι που απέμεινε, πλάτους περίπου 4,0 μ.

Περνούν από τη μισογκρεμισμένη γέφυρα, με κίνδυνο της ζωής τους

Ελπίδα για άμεση αποκατάσταση δίνει η απόφαση για αποκατάστασή της, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος: 
«Με διάθεση επίλυσης πραγματικών προβλημάτων των πολιτών, με προγραμματισμό, μελέτη και καλή συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, δόθηκε λύση σε μια ακόμη -ανικανοποίητη μέχρι σήμερα- ανάγκη πολιτών της Αργολίδας.

Από το Σεπτέμβρη του 2018 μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής που μετακινούνταν μέσω της οδού Βελανιδιάς – Ανδρίτσας διέσχιζαν αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο της φωτογραφίας. Η οδός στην συμβολή της με χείμαρρο (παραπόταμο του Ξοβριού), λόγω του μεγάλου όγκου και της ταχύτητας των ομβρίων υδάτων, που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς», καταστράφηκε. 

Τμήμα της υφιστάμενης οδού παρασύρθηκε και η διερχόμενη κυκλοφορία διεξάγεται έκτοτε από το εναπομείναν τμήμα της οδού, πλάτους περίπου 4,0 μ., με κίνδυνο ζωής από ενδεχόμενη περαιτέρω κατάρρευση.

Η νέα περιφερειακή αρχή έδωσε αμέσως εντολή και ολοκληρώθηκε η μελέτη αποκατάστασης του έργου. Εγκρίθηκε το έργο από την Οικονομική Επιτροπή και σήμερα, 16.10.2019, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νϊκας υπέγραψε προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του».