ΚοινωνίαΑρχείο

Τι είπε στο δικαστήριο η μητέρα της χήρας

Mε την εξέταση στενών συγγενών της χήρας του καπετάνιου συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του. Το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου πρώτη στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου ανέβηκε η μητέρα της κατηγορουμένης.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε πως την επίμαχη μέρα μεταξύ 12:40 και 13:15 μ.μ. που ο Θανάσης Λάμπρου βρέθηκε πυροβολημένος  στο σπίτι φίλου του, η χήρα του που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του, είχε ανταλλάξει αρκετές κλήσεις με την μητέρα και την αδελφή της.

Με αφορμή το παραπάνω στοιχείο ο  νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος Αλέξης Κούγιας, ρώτησε  τη μάρτυρα  σε τι αφορούσαν οι συγκεκριμένες κλήσεις.

Η μητέρα της κατηγορουμένης απάντησε πως δεν θυμάται το περιεχόμενο των κλήσεων και ανέφερε πως το να μιλάει στο τηλέφωνο με τις κόρες της καθημερινά, ήταν συνηθισμένο. Ισχυρίστηκε πως η κατηγορουμένη πήγε στο σπίτι της για να πάρει φαγητό μεταξύ μίας και τέταρτο με μιάμιση το μεσημέρι.

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε από την Έδρα τι πιστεύει ότι μπορεί να συνέβη στον καπετάνιο, εκείνη απάντησε πως οι σχέσεις του με την κόρη της ήταν πολύ καλές και απέδωσε το συμβάν σε αυτοχειρία, αλλά δεν μπορεί να ξέρει τον λόγο. Τόνισε πως η ίδια ενημερώθηκε για τον θανάσιμο τραυματισμό του Λάμπρου στις 14:50 το μεσημέρι, από μια γειτόνισσα.  Όπως είπε ταράχτηκε και πήρε την άλλη της κόρη στο τηλέφωνο αλλά δεν θυμόταν αν τηλεφώνησε στην κατηγορουμένη. Ανέφερε πως δεν γνωρίζει τι κατέθεσε η κόρη της στην αστυνομία και πως δεν της είπε ποτέ  να μην υπογράψει την ομολογία της οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του καπετάνιου, καθώς δεν γνώριζε αυτές τις διαδικασίες.  Περιέγραψε  την κόρη της σαν ένα  «άγγελο» που κοιτούσε μόνο το σπίτι της και τη δουλειά της.  

Η  μητέρα της κατηγορουμένης κατέθεσε για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου , όπως και ο γαμπρός της στην προηγούμενη συνεδρίαση. Αυτό έγινε μετά από αίτημα που υπέβαλε η πλευρά της υπεράσπισης, που αποδέχτηκε και η πολιτική αγωγή.

anikolouli.gr