ΠολιτισμόςΑρχείο

Το νεοελληνικό κράτος χρωστά πολλά στο Άργος

Δεν πάει να επιλέχτηκε το Ναύπλιο για έδρα της πρώτης κυβέρνησης, δεν πάει να διεκδικεί η Αίγινα τα πρωτεία, στην ουσία η πρώτη πρωτεύουσα ήταν αυτή, όπου, σε αυτήν εγκρίθηκε η πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια συστάθηκε Γερουσία με 27 γερουσιαστές και πάνω απ όλα όπου ξεκίνησαν η Α` και η Δ` εθνοσυνέλευση, το Άργος.

Σφραγίδα της Δ Εθνοσυνέλευσης Άργους 1829

Η ιστορία το έφερε όμως έτσι να πέσει στην αφάνεια. Η ιστορία της ανά τους αιώνες δεν την έσωσε, αφού δεν τιμήθηκε ανάλογα και μαζί με την ιστορία μια πλατεία όπου συνήλθε η εθνοσυνέλευση έμελε κι αυτή να ξεχαστεί και να μετατραπεί από τους επήλιδες ή τα επήλιδα ένθεα σε πάρκινγκ ΙΧ.

Πριν λίγες ημέρες ένας τοπικός σύμβουλος, ο Αντρέας Σαρρής, αποφάσισε να αποκαταστήσει την ιστορία της πλατειούλας πλέον, και να την μετατρέψει σε πάρκο αφιερωμένο στις εθνοσυνελεύσεις που έμελλαν να χαράξουν την πορεία αυτής της χώρας και να ομορφύνει αισθητικά μια γειτονιά που κάποιοι με το έτσι θέλω την παραμόρφωσαν και την κακοποίησαν.

Ήδη ξεκίνησε η απομάκρυνση των ΙΧ και αναμένεται να οριοθετηθούν τα όρια των πέριξ κατοικιών πριν αρχίσει και γενική διαμόρφωση και ομοιογενοποίση με το άλλο μισό της όπως φαίνεται στην φωτογραφία.