ΡεπορτάζΑρχείο

Ο παπάς – τέρας φέρεται να βίαζε το κοριτσάκι από τα 9 της χρόνια στην Πελοπόννησο

Το μικρό κορίτσι περνούσε μια “Οδύσσεια” όλα αυτά τα χρόνια και κανείς δεν την πίστευε. Ούτε καν η ίδια της η μητέρα, η οποία συζούσε με τον παπά που κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί της, όπως αποκαλύπτει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την περιπέτεια του 12χρονου σήμερα κοριτσιού που φέρεται να δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από την τρυφερή ηλικία των εννέα ετών, από ιερέα σε χωριό της Ανατολικής Μάνης, μέχρι να φτάσει στο σημείο να μπει ο δράστης στη φυλακή της Τρίπολης, περιγράφει με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Η φρικιαστική ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται Απρίλιο του 2018, όταν η μικρή εμπιστεύτηκε το γεγονός σε άνθρωπο του «Χαμόγελου του Παιδιού» και μετά από προτροπή του τελευταίου άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες.

Το παιδί μαζί με ανθρώπους του Οργανισμού μετέβη στον Εισαγγελέα ανηλίκων όπου κατέθεσε με την πλαισίωση από πραγματογνώμονα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και της κατάθεσης του παιδιού, βασικό μέλημα του Οργανισμού ήταν η διασφάλιση της προστασίας της μικρής και η απομάκρυνση από τον ιερέα.

Ο παπάς απειλούσε

Ο κατηγορούμενος ιερέας για το κακούργημα της παιδεραστίας, ιερέας είναι 57 ετών, χήρος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να συζεί με γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής και μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Ανατολικής Μάνης όπου διέμενε και ιερουργούσε.

Εντωμεταξύ, όλο αυτό τον καιρό και μέχρι να φτάσουμε στη σύλληψη του παπά, οι άνθρωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού», που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στην 12χρονη αντιμετώπιζαν τις απειλές του ιερέα, έως του σημείου της επίσκεψης του μαζί με δικηγόρο, για την αποτροπή των ενεργειών.

Επιπροσθέτως και η μητέρα του παιδιού προέβει σε προπηλακισμούς εις βάρος των ανθρώπων του Οργανισμού. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί εργαζόμενος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Σε συνέχεια των παραπάνω το «Χαμόγελο του Παιδιού» κλήθηκε από τον εισαγγελέα που τελικά αποφάσισε ότι η 12χρονη δεν θα έχει επαφή με τον ιερέα.

Όταν ολοκληρώθηκε η κατάθεση η 12χρονη ο εισαγγελέας αποφάσισε να έχει επαφή μόνο με τη μητέρα της παρουσία κοινωνικού λειτουργού από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ωστόσο δεν υπήρχε κάποια απόφαση για τον τότε φερόμενο ως δράστη ιερέα.

Πριν λίγες ημέρες και αφού η μητέρα της 12χρονης κατάλαβε πως το κορίτσι της έλεγε την αλήθεια, προχώρησε σε κατάθεση. Ο ιερέας συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Η 12χρονη βρίσκεται πλέον στην φροντίδα του «Χαμόγελου», που σχολιάζει στην ανακοίνωσή του:

«Τα παραπάνω δεν θα χρειαζόντουσαν να ειπωθούν αν δεν ήταν μία ιστορία που μας φέρνει σε αμηχανία κι απόγνωση διότι ακόμα και σήμερα αναρωτιόμαστε:
Ως πότε ένα παιδί θα βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για την φρίκη που περνάει, αλλά κανείς δεν θα το πιστεύει;
Ως πότε ένα Παιδί θα πρέπει να ταλαιπωρείται με αμέτρητες καταθέσεις σε αφιλόξενα για παιδιά δικαστήρια, βιώνοντας ξανά και ξανά την κακοποίηση;
Ως πότε ένα παιδί θα βιώνει κακοποίηση και μια ολόκληρη τοπική κοινωνία θα σωπαίνει;».

Ήξεραν και δεν μιλούσαν

Ο Λακωνικός Τύπος αποκαλύπτει την ένοχη σιωπή της τοπικής κοινωνίας.

«Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και συνεχίζει:

«Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», αναφέρει.

Στο ερώτημα «γιατί η κοινωνία δεν μίλησε», η απάντηση ήταν μια ηχηρή σιωπή…

Η Μητρόπολη

Με μια λιτή ανακοίνωση απαντά η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, σχετικά με τον ιερέα που κακοποιούσε σεξουαλικά 12χρονη στη Μάνη.

Όπως ανακοινώθηκε από το οικείο γραφείο Τύπου ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί σε αργία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν κληρικό της, ανακοινώνει ότι ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία, σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές ποινικές διατάξεις».