ΠολιτικήΑρχείο

Η συνεργασία Μπουντρούκα – Νίκα στο πολιτικό μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια καθυστερημένη ανακοίνωση ανήμερα της εθνικής εορτής, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΚΙΝΑΛ ότι συνεργάζεται με τη δεξιά, με αφορμή την αποδοχή από πλευράς του Γιάννη Μπουντρούκα της θέσης που του πρότεινε ο Παναγιώτης Νίκας ως έμμισθου εντεταλμένου συμβούλου για θέματα αναπτυξης.

Βέβαια είναι γνωστό ότι η απόφαση του επικεφαλής της «Πελοποννησιακής Συμμαχίας» δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του Κινήματος Αλλαγής από το οποίο στηρίχθηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι χαρακτηριστικό, ότι σ’ όλες τις κεντρικές επιλογές της Δεξιάς που ανακοινώθηκαν και υλοποιούνται, το ΚΙΝ.ΑΛ. όχι μόνο συστρατεύεται με αυτές, αλλά υπερθεματίζει»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας:

«Γράφτηκε αυτές τις ημέρες στο τοπικό τύπο, ότι ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝ.ΑΛ. στις περιφερειακές εκλογές στη Πελοπόννησο κος Μπουντρούκας, προσελήφθηκε ως “έμμισθος εντεταλμένος σύμβουλος” του περιφερειάρχη κου Νίκα (ΝΔ).

Πιστεύουμε ότι αυτά (όπως και οι μεταγραφές προς τη ΝΔ κεντρικών στελεχών) είναι τα αποτελέσματα του δήθεν διμέτωπου αγώνα της ηγετικής ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ. και της κας Γεννηματά, που στην ουσία είναι μονομέτωπος αγώνας κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σ’ όλες τις κεντρικές επιλογές της Δεξιάς που ανακοινώθηκαν και υλοποιούνται, το ΚΙΝ.ΑΛ. όχι μόνο συστρατεύεται με αυτές, αλλά υπερθεματίζει (απλή αναλογική, θέμα Προέδρου, προανακριτική, ψήφος ομογενών).

Από την άλλη, η ΝΔ έχει δείξει ότι αντιλαμβάνεται το ΚΙΝ.ΑΛ. ως “δημοπρατήριο προθύμων στελεχών”, απ’ όπου προσλαμβάνει κεντρικά ή περιφερειακά στελέχη.

Αυτή τη τύχη επιφυλάσσει η κα Γεννηματά και η ηγετική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ. στο κόμμα αυτό και σε αυτό το τμήμα του λαού που είχε στο παρελθόν και έχει και τώρα γνήσια αντιδεξιά προοδευτική συνείδηση».